Slider

Finns Living Abroad

Thursday, January 23, 2020



Finns in New York

Finns Living Abroad

Tässä blogini toinen postaus uudesta sarjasta, joka kuvaa ja kertoo lyhyesti ulkomailla asuvien suomalaisten mietteitä uudesta kotipaikastaan. Tällä kertaa vuorossa Kaisa.

"Asun New Yorkissa, koska...


tämä kaupunki on jazzin kehto." Kaisan toi New Yorkiin alunperin vaihtovuosi Manhattan School of Musicissa. Hän on jazzkontrabasisti ja tuli Sibelius akatemian jazzosastolta vuodeksi vaihtoon. Kaisa pääsi Manhattan Schoolin maisteriohjelmaan varsinaiseksi opiskelijaksi ja jäi toiseksi vuodeksi. Nyt New Yorkissa on vierähtänyt jo neljä vuotta. Heti opiskeluvuosien jälkeen töitä alkoi tulla ja Kaisan omat verkostot olivat kasvaneet sen verran, että tuntui houkuttelevalta jäädä kaupunkiin pidemmäksi aikaa. 

Kaisa on freelance-muusikko ja hänellä on myös oma bändi Kaisa's Machine. Tällä hetkellä hän säveltää materiaalia bändin toiselle levylle. Bändi on koko ajan toiminnassa ja tekee keikkoja, vaikka se ei olekaan Kaisan päätyö.  Hän työskentelee pääasiassa sidemaninä eri kokoonpanoissa New Yorkissa sekä kiertueilla muualla USA:ssa.

Alkuaikojen New York -hurmos on jo vähän laantunut ja elämä on arkipäiväistynyt, mutta siitä huolimatta se aina välillä putkahtaa pintaan. Tällaisia hetkiä ovat esimerkiksi pitkälliset Villagessa vietetyt jazzhengaukset. Myös liikkuessa SoHossa ja vaikka Sugar Hillissä muistaa, että ahhh, asun New Yorkissa!

Kaisan työ on hyvin sosiaalista ja hän tapaa päivittäin uusia ihmisiä. Usein aksentista huomaa ettei hän ole ihan natiivi, Sitä kautta tulee puheeksi Suomi, mikä onkin hyvä keskustelunaihe small talkissa.

New Yorkissa on myös ihan parasta se, että kotikulmilla on aina jokin deli tai kauppa auki vuorokauden ajasta riippumatta.

Finns living in New York

"Suosikkipaikkani New Yorkissa on...


Sugar Hill Harlemissa." Kaisa asuu lähellä tätä aluetta ja muutenkin sen kiehtova historia kiinnostaa. Alue on ollut 1930-luvulta lähtien kulttuurin kehto ja monien kuuluisien jazzmuusikoiden ja säveltäjien, kuten Duke Ellingtonin, Billy Strayhornin sekä Billie Holidayn koti. aikanaan Sugar Hillissä asui pääasiassa hyvätuloisia kultturellejä ja menestyneitä afroamerikkalaisia. Sugar Hill olikin tunnettu "makeasta" elämästä ja siitä se sai myös nimensä. 

Sugar Hillin arkkitehtuuri on tyylikästä, pääasin brownstoneja ja townhouseja sekä linnamaisia taloja. Suurin osa harlemin jazzklubeista on kadonnut. Nykyään klubit ovat keskittyneet Greenwich Villageen. Historian havinan voi silti yhä tintea Harlemissa.  



Finns living in New York

Finns living in New York


"Kaipaan Suomesta...


Asioiden läpinäkyvyyttä ja toimivaa palvelua."  Kaisa on huomannut, että New Yorkissa hyvä palvelu on tosi paljon kiinni  tipeistä. Paikoissa kuten virastoissa, joissa tipit eivät toimi, on asioiden hoitaminen ja palvelu usein aika surkeaa.

Kaisa käy Suomessa sekä muualla Euroopassa melko aktiivisesti, pääasiassa soittohommien johdosta. Suomen kesä on sellainen jota Kaisa ei halua missata ja silloin hän haluaa olla Suomessa vähintään pari viikkoa.  Kesäisin Suomessa on myös monia jazzfestivaaleja.

Kaisa kaipaa Suomesta myös virkistävää pulahdusta avantoon!


Finns living in New York

Finns living in New York

Finns living in New York

Finns living in New York

Finns living in New York

-

"Tulevaisuus...


 New Yorkissa kulkee aikalailla vuosi kerrallaan."  Kaisan artistiviisumi on voimassa vuoden 2021 kesän lopulle, joten ainakin siihen asti hän on pääasiassa NYC:ssä. Jatko riippuu työ- ja keikkailutilanteesta.

Lisää Kaisasta ja keikoista täältä.


Käy kurkkaamassa myös ulkomailla asuvan Miran mietteitä tästä!


Finns living in New York




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan