Slider

Finns Living Abroad

Tuesday, January 14, 2020


Finns living abroad new York

Finns Living Abroad 


Mielessäni on jo pitkään ollut ajatus tehdä blogipostauksia ulkomailla asuvista suomalaista. Julkaista heidän kuviaan ja mietteitään siitä millaista on asua ja elää Suomen ulkopuolella. Plakkarissa on pinkka kuvia, joten ei muuta kuin pistetään tarinat jakoon. Aloitetaan Mirasta. 

"Asun New Yorkissa, koska...


silloiselle poikaystävälleni nykyiselle miehelleni tarjottiin täältä töitä." Mira muutti New Yorkiin 2 vuotta sitten yhdessä britti miehensä kanssa. Ennen New Yorkiin muuttoa pariskunta asui Lontoossa. Varsinaisia suunnitelmia maiseman vaihtoon heillä ei ollut, mutta kun mahdollisuus tarjoutui, päättivät he pakata kamat ja lähteä Atlantin toiselle puolelle. Mira ei ollut aikaisemmin edes käynyt New Yorkissa, joten muutto oli todellinen hyppy tuntemattomaan.

New York on hyvin kansainvälinen kaupunki, mutta siitä huolimatta sinne ei noin vain tulla töihin. Vaatii paljon oma-aloitteisuutta, vaivaa sekä aikaa löytää sponsori, joka tukee työviisumin saamista. Miran kova työ ja vaivannäkö palkittiin ja nyt hän työskentelee mieluisissa toimistotehtävissä Manhattanilla. 

Mira tuntee olonsa tervetulleeksi New Yorkissa. Vaikka kyseessä on suurkaupunki, ovat ihmiset hyvin ystävällisiä. Mira kertoo, että hänet kyllä tunnistetaan ulkomaalaiseksi, mutta aksentin perusteella ei osata sanoa mistä maasta hän on tullut. Kun hän sitten kertoo, että on Suomesta, niin usein ihmiset ovat ihmeissään, koska eivät ole ennen tavanneet ketään suomalaista. New Yorkista löytyy niin monenlaista kansalaisuutta ja aksenttia, että sinne sulautuu mukavasti mukaan.

Myös suomalaiselle tutut neljä vuodenaikaa, ovat asioita joista Mira tykkää.  Kesä on pidempi ja lämpimämpi kuin Suomessa ja talvella tulee yleensä ainakin jonkin verran lunta.

New Yorkin ruoka- ja kulttuuritarjonta on aivan omaa luokkaansa monipuolisuudellaan ja tasollaan. Joskus kuitenkin kaipaa pois tutuista maisemista ja se onnistuu vaivattomasti vuokraamalla auton tai buukkaamalla lentoliput.

Se, että New Yorkista on helppo tehdä lyhyitä ja vähän pidempiäkin reissuja on suurta plussaa. Maiseman vaihdos onnistuu hetkessä kun vuokraa auton ja lähtee Upstate New Yorkiin maaseudun rauhaan. Sieltä löytyy hyviä hiking-reittejä sekä ravintoloita ja olutpanimoita, joista tulee reissujen kivoja kohokohtia. Tunnissa tai parissa pääsee autolla myös ihanille rannoille.

New Yorkista on helppo tehdä myös ex tempore irtiottoja ja lentää vaikka Miamiin, Bahamalle tai Meksikoon. Kohteisiin pääsee todella nopeasti ja itärannikolla aikavyöhyke pysyy samana. Nämä mahdollisuudet ovat ihan huippujuttuja ja sellaisia joita Mira ja hänen miehensä ovat mielellään hyödyntäneet.

Negatiivisena puolena New Yorkissa asumisessa on arjen kalleus. Ruoka on kallista samoin ulkona syöminen, jota muuten paikalliset harrastavat ihan päivittäin.

"Suosikkipaikkani New Yorkissa on...


McCarren Park Brooklynissa." Miran koti sijaitsee puiston laidalla ja sinne on aina mukava piipahtaa hetkeksi pois kaupungin hälinästä. Aamulla  Mira vetää lenkkarit jalkaan ja lähtee juoksulenkille McCarren Parkiin. 

Puisto on kuin toinen maailma eikä se koskaan ole tylsä - aina löytyy tekemistä. McCarren Parkissa on mahdollisuus pelata baseballia, jalkapalloa, tennistä, skeittailla, kävellä, juosta, istuskella ja lukea kirjaa. Lauantaisin puistossa on farmes' market, jolloin myynnissä on lähitilojen tuotteita kananmunista kauden vihanneksiin ja hedelmiin.

Miran kotikulmat Brooklynissa muistuttavat Lontoota. Tunnelma on kylämäinen ja kodikas.

"Kaipaan Suomesta...


luontoa." Juuri tämän vuoksi Mira valitsi suosikkikohteekseen puiston. Siellä luonto on niin lähellä kuin kaupungissa vaan voi olla. Kuvien ottohetkellä puistossa oli ruokatapahtuma ja ympärille levisi herkullinen tuoksu, joka toi Miran mieleen paistetun makkaran hiihtolenkin jälkeen lapsuudessa Suomessa.
Ylipäänsä sellaista arkisten asioiden hoitamisen helppous sekä julkinen terveydenhoito ja toimiva julkinen liikenne ovat myös asioita joita Mira kaipaa Suomesta. Tietty rehtiys ja sitä ettei asioista tehtäisi turhan monimutkaisia.

Mira käy Suomessa kerran vuodessa. Mieli tekisi käydä useammin, mutta lentojen hinta, jetlag ja vapaapäivien vähyys vaikuttavat kaikki siihen ettei koneeseen hypätä tosta vaan kuten Euroopassa asuessa. Suomalaisuutta Mira pitää yllä mm. käymällä New York Rangersin lätkäpeleissä (suomalainen Ville Meskanen pelaa Rangersisssa tällä hetkellä), ostamalla säännöllisesti lonkeroa, jota on alettu maahantuomaan ja leipomalla kotona ruisleipää kun himo iskee.

"Tulevaisuus...


on avoin." Nyt Miran koti on New Yorkissa ainakin vielä muutama vuosi, mikäli vaan viisumien uusiminen onnistuu.  Koti-ikävä Eiurooppaan on kova, mutta työmahdollisuudet ovat New Yorkissa paljon paremmat kuin esimerkiksi Lontoossa.


Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

1 comment:

  1. Tosi kiva idea tämä juttusarja!
    Mielenkiintoisesti ja raikkaasti kirjoitettu. Hyvät kuvat.
    Ootan jo jatkoa!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan