Äyriäiskeitto
Laitetaanpa tähän väliin herkullisen ja helpon tomaattipohjaisen äyriäiskeiton ohje. Lämmin keitto sopii talviseen koleuteen ja merenelävät tuovat loman ja kesän mieleen. Löysin reseptin ennen joulua - olisiko ollut Anna-lehdessä - ja kokeilin reseptiä. Hyvää tuli!
Äyriäiskeitto
5 annosta, valmistusaika 25 minuuttia
1 pieni fenkoli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
4 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
ripaus suolaa
1 prk (200g) savustettuja simpukoita
1 prk (180g) isoja katkarapuja
- Halkaise fenkoli, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti, kasvisliemi ja valkoviini.
- Mausta savupaprikajauheella ja timjamilla.
- Lisää valkosipulit ja fenkoli.
- Keitä 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon liemestä valutetut simpukat ja katkaravut.
- Keitä vielä 5 minuuttia.
Lisäsin pinnalle vielä tuoretta timjamia ja muutaman katkaravun. Keiton kanssa maistuu rouskuvat siemenkeksit tuorejuustolla.
Siemenkeksit
25 keksiä, valmistusaika 10 minuuttia + paistoaika 40 minuuttia
2 dl erilaisia siemeniä, kuten auringonkukan-, kurpitsa-, seesamin-, pellavan- ja chia-siemeniä
2 dl mantelijauhoja
3/4 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
1,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä
- Sekoita siemenet, mantelijauho, maissijauho ja suola keskenään.
- Lisää joukkoon kiehuva vesi ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 180-asteisessa uunissa 40 minsaa.
PS. Porkkana-inkiväärikeitosta on muodostunut jo klassikko omassa keittiössäni, ohje löytyy täältä.
No comments:
Post a Comment