Slider

Soup of The Day - Seafood Soup

Sunday, January 26, 2020

Easy seafood soup recipe

Äyriäiskeitto

Laitetaanpa tähän väliin herkullisen ja helpon tomaattipohjaisen äyriäiskeiton ohje. Lämmin keitto sopii talviseen koleuteen ja merenelävät tuovat loman ja kesän mieleen. Löysin reseptin ennen joulua - olisiko ollut Anna-lehdessä - ja kokeilin reseptiä. Hyvää tuli!

Äyriäiskeitto


5 annosta, valmistusaika 25 minuuttia

1 pieni fenkoli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
4 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
ripaus suolaa
1 prk (200g) savustettuja simpukoita
1 prk (180g) isoja katkarapuja


  • Halkaise fenkoli, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna kattilassa paseerattu tomaatti, kasvisliemi ja valkoviini. 
  • Mausta savupaprikajauheella ja timjamilla. 
  • Lisää valkosipulit ja fenkoli. 
  • Keitä 10 minuuttia. 
  • Lisää joukkoon liemestä valutetut simpukat ja katkaravut. 
  • Keitä vielä 5 minuuttia.

Lisäsin pinnalle vielä tuoretta timjamia ja muutaman katkaravun. Keiton kanssa maistuu rouskuvat siemenkeksit tuorejuustolla.

Siemenkeksit


25 keksiä, valmistusaika 10 minuuttia + paistoaika 40 minuuttia

2 dl erilaisia siemeniä, kuten auringonkukan-, kurpitsa-, seesamin-, pellavan- ja chia-siemeniä
2 dl mantelijauhoja
3/4 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
1,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä


  • Sekoita siemenet, mantelijauho, maissijauho ja suola keskenään. 
  • Lisää joukkoon kiehuva vesi ja öljy, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
  • Kypsennä 180-asteisessa uunissa 40 minsaa.

PS. Porkkana-inkiväärikeitosta on muodostunut jo klassikko omassa keittiössäni, ohje löytyy täältä.

Easy seafood soup recipe









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan