Slider

My New Fave - Turmeric Latte

Friday, January 17, 2020

Turmeric latte

Kurkuma-latte


Nyt löytyi uusi suosikkijuoma. Olen kova teen ja cocis lightin lipittäjä, mutta eipä ole hullumpaa tämä kurkumalattekaan. Siis todella hyvä tuote! Suomessa käydessä ja Ruohonjuuressa piipahtaessa pisti silmään Sweet Revolutionin Instant Turmeric Latte -jauhepussi. Taisi olla vielä tarjouksessa. No, joka tapauksessa se meni ostoskoriin.

Instant Turmeric Latte -jauhe on täysin gluteeniton, maidoton ja kofeiiniton. Jauhe koostuu kookosmaitojauheesta, kookossokerista, kurkumasta, kanelista sekä mustapippurista. Valmistus on helppo ja nopea. Vedenkeitin päälle, kukkurallinen ruokalusikallinen jauhetta mukiin, aavistus kylmää vettä ja sekoitetaan tasaiseksi mössöksi ja tämän jälkeen lisätään kuuma vesi sekoittaen. Pinnalle muodostuu kevyt vaahto. 

Superhyvä talvisen iltapäivän välipalajuoma. Täyteläinen, täyttävä ja sopivasti energiaa antava. Kurkuma on melko voimakas ja käytän sitä muutenkin aika paljon ruokien mausteena sekä jauheena että tuoreena, joten yksi kuppi päivässä riittää.

Kurkuman terveysvaikutukset lyhyesti


Kurkuman terveyshyödyistä ollaan oltu kahta eri mieltä. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on kuitenkin käytetty jo satoja vuosia luonnon tulehdus- ja kipulääkkeenä. Kurkumasta voi saada apua reumaan ja nivelkipuihin. Sillä on myös positiivisia vaikutuksia muistiin sekä ruoansulatusongelmiin.   Sen sanotaan myös alentavan huonoa kolesterolia.  Kurkuma imeytyy parhaiten yhdistettynä rasvaan ja mustapippuriin. 

Täältä lisää kurkuman hyvistä vaikutuksista!

Kurkuma-latten valmistus onnistuu melko kätevästi myös suoraan raaka-aineista. Kaunistavan kurkuma-latten ohje löytyy Karitan blogista.


Turmeric instant latte

Turmeric latte

Turmeric latte

Oletko maistanut?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan