Slider

Finns Living Abroad

Sunday, February 9, 2020

Finns living abroad in New York City

Finns Living Abroad


 Tällä kertaa vuorossa on näyttelijänä New Yorkissa työskentelevä Heini. Sarjan aikaisemmat postaukset löydät klikkaamalla Finns Living Abroad.


"Asun New Yorkissa, koska...

tämä kaupunki on minun kotini." Heini on 15-vuotiaasta lähtien nähnyt itsensä asumassa New Yorkissa eikä ole pystynyt kuvittelemaan itseään minnekään muualle. 

Heini muutti Amerikkaan 7 vuotta sitten. New Yorkiin hänet toi näyttelijäntyön maisteriopinnot. Opintoihin kuului myös vuosi Los Angelesissa. Kalifornian ikuinen auringonpaiste ei ollut Heinin mieleen, vaan mieli teki nopeasti takaisin New Yorkiin. Los Angeles tuntui liian hitaalta ja levittäytyneeltä. New York on kaupunki, josta hän saa valtavasti energiaa. 

Opiskeluaika isossa kaupungissa oli aivan ihanaa ja juuri sellaista kuin Heini oli kuvitellut, ellei jopa vielä ihanampaa. Vasta valmistumisen jälkeen alan realiteetit tulivat vastaan. Vaikka töitä on paljon tarjolla, on kilpailu kovaa. Samalla Heini etsi vielä itseään niin näyttelijänä kuin ihmisenäkin. Hänen  oivaltaessa muuttaa omaa suomalaista ajattelutapaansa, alkoi helpottaa. Amerikassa arvostetaan yrittämistä. Elämään kuuluu ylä- ja alamäkiä. Huippuhetket tuntuvat upeammilta, kun niiden eteen on joutunut tekemään töitä. 

Aluksi Heini halusi sulautua joukkoon ja olla mahdollisimman amerikkalainen. Hän ei hakeutunut muiden suomalaisten seuraan. Nyt tilanne on toinen ja Heini on huomannut, että ulkomaalaisuuden ja suomalaisuuden korostaminen on etu ja vahvuus. Heinin vaalean ulkonäkö yhdistetään helposti Eurooppaan, mutta puheesta ei juuri kuule, että hän on muualta. 

Heini kokee, että viettää vielä jonkin asteista honey moonia kaupungin kanssa. Moni onkin ihmetellyt sitä, miten hän yhä edelleen jaksaa innostua tästä kaupungista niin paljon. Heinillä on tunne, että New York on aina jotenkin pitänyt hänen puoliaan - "You get what you give."


Finns living abroad in New York City

"Suosikkipaikkani New Yorkissa on...

Brooklyn Bridge, joka on hyvästä syystä tosi ikoninen ja klassikko, jopa kliseinen." Heini rakastaa Manhattanin siluettia eikä sitä näe itse saarella ollessa. DUMBOsta avautuu upea näkymä Manhattanille ja samalla näkee myös molemmat sillat - Brooklyn Bridgen ja Manhattan Bridgen.

"Ensimmäisenä vuotena, kun asuin New Yorkissa, juoksin usein aamuisin ja lenkki päättyi Brooklyn Bridgelle. Jokaikinen kerta sillalle päästyäni aloin itkeä, kun katsoin Manhattania ja ajattelin sitä, että mun unelma asua täällä on vihdoin totta."
Vieläkin Heini helposti herkistyy ja tippa tulee linssiin, mutta kuuden vuoden harjoittelun jälkeen Heini kertoo jo pystyvänsä pitämään itsensä kasassa.

Finns living abroad in New York City

Finns living abroad in New York City

"Kaipaan Suomesta...

hmm, en oikeastaan mitään, koska tiedän pääseväni Suomeen melkein milloin vain haluan. Joskus tosin tulee mieleen Prisman irtokarkit, mutta aika harvoin." Heini kertoo, että tunneside suomalaisiin juttuihin on pienentynyt vuosien myötä. Hän tuntee, että perhe on lähellä, vaikka monesta välimatka saattaisi tuntua pitkältä. Yhteyttä Suomessa oleviin läheisiin on helppo pitää tällaisena digikautena. 

Heini käy Suomessa pari kertaa vuodessa, kesällä ja jouluna. Varsinkin kesällä, kun Suomen matka lähestyy, Heini alkaa selkeästi kaipaamaan enemmän luontoa. Silloin tulee helposti kova ikävä luonnon ääniä - sitä kun ei todellakaan ole mitään muuta kuin niitä luonnon omia ääniä, laineiden liplattelua, lehtien kahinaa - ja mennä mummolan metsään sammaleiden sekaan makaamaan.

Vuodet ulkomailla ovat muuttaneet Heiniä monella tapaa, mutta siitä huolimatta sielu ja sydän ovat samat. Heinin kaveripiiri New Yorkissa on hyvin erilainen kuin mitä se oli Suomessa asuessa. Nyt Heinin ympärillä on monista eri kulttuureista tulleita ystäviä. Tämä antaa uutta näkökulmaa ja ylipäänsä suhtautumista asioihin.

Finns living abroad in New York City

Brooklyn Bridge in autumn

Finns living abroad in New York City


"Tulevaisuus...

on New Yorkissa. Toisaalta olen myöskin erittäin 'never say never' -tyyppinen ihminen ja avoin muutoksille niin elämässä kuin omissa tuntemuksissanikin." Vaikka tällä hetkellä Heini tuntee vahvasti, että elämä on ehdottomasti New Yorkissa, voisi hän kuvitella palaavansa Suomeen vanhempana. Ideaalitilanteessa hänellä olisi kaksi kotia - toinen New Yorkissa ja toinen Suomessa. Vielä ei ole aika suunnitella tulevaa niin pitkälle. Elämä on tässä ja nyt.


Actress Heini Hämäläinen living in New York City

Löydät Heinin myös instagramista, klik klik

PS. Heini tekee yhdessä ystävänsä Emman kanssa hauskaa, rentoa ja mielenkiintoista podcastia elämästä New Yorkissa. Nykasen naiset -podcast löytyy täältä!


Finns living abroad in New York City







1 comment:

  1. Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

    At least 160 thousand women and men are using a simple and SECRET "liquids hack" to burn 2lbs each and every night in their sleep.

    It's easy and works with everybody.

    Here's how to do it yourself:

    1) Get a glass and fill it with water half the way

    2) And now use this awesome hack

    and be 2lbs thinner as soon as tomorrow!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan