Slider

Summer Portraits

Wednesday, September 2, 2020

 

Summer portraits

Summer Portraits


Kesä on ihanaa aikaa ja jos sen voi viettää veden äärellä, niin aina parempi. Kuka sanoi, ettei Suomessa muka ole upeita hiekkarantoja?! Yyterin hiekkadyynit Porin kupeessa ovat uskomattoman mahtavat. Kristallin kirkas meri, vaalea hiekka sekä hulmuavat kaislat - täydellinen paikka kesäiseen potrettikuvaukseen.

Kuvausvälineet


Lähdin liikkeelle pelkällä kameralla, Canonin 5D Mark II:lla sekä 35mm ja 85mm linsseillä. Sanoin pelkällä, koska mukana ei ollut jalustinta eikä valoa heijastavaa diffuusoria. Olisivat auttaneet paljon, sillä keskipäivän aurinko kesäisessä Suomessa on todella kirkas. Kontrasti valon ja varjon välillä on suuri. Jälkeen päin editointivaiheessa lisäsin aavistuksen verran valoa tummiin varjokohtiin, mutta halusin kuitenkin pitää kuvat mahdollisimman luonnollisina.

Kaunis aurinkoinen päivä oli houkutellut väkeä rannalle. Tarkoitus oli kuitenkin välittää kuviin rauhallinen tunnelma, jossa on vain tyttö ja luonto. Tiukalla rajauksella se onnistuikin - ranta ainakin vaikuttaa autiolta. Kova tuuli toi haastetta, mutta myös tiettyä särmää, varsinkin kun hiukset hulmusivat kurittomasti.

Vinkit kuvaukseen

Kirkkaassa auringonpaisteessa kuvatessa ongelmana on paitsi suuri kontrasti valon ja varjon välillä, myös se, että kuvattavan on vaikea olla kurtistamatta silmiään ja koko kasvoja. Yksi ratkaisu tähän on se, että malli ei katso suoraan kameraan ja toinen se, että kuvataan takaa päin.

Tärkeimmät ohjeet henkilökuvaukseen kirkkaassa auringonpaisteessa (joita siis en itse noudattanut):
1. Käytä salamaa
2. Kuvaa varjossa
3. Käytä reflektoria/diffuusoria valon heijastamiseen ja suodattamiseen

Mallin mietteitä


Lopuksi vielä mallin mietteitä kuvattavana olemisesta. 

"Erityisesti tykkään olla kuvattavana jonkun tutun ihmisen toimesta ja tutussa ympäristössä. Tällöin pystyy rentoutumaan paremmin ja kuvistakin tulee parempia.
Aurinko tosiaan paistoi kirkkaasti, joten silmiä auki pitäessä ne alkoivat vuotaa. Toisaalta ehkä sellainen vähän levinnyt meikki sopiikin rantakuviin.

Yksi hyvä puoli auringossa otetuissa kuvissa on se, että samalla saattaa jopa saada vähän rusketusta. Ei mene kesäpäivät hukkaan!
Hiekalla istuminen ja kävely toivat mukavuutta. Mallina oleminen voi siis olla aika hauskaakin!

Kuvia katselemalla voi muistaa kaikki muutkin hauskat hetket päivästä. Niistä välittyy sen hetkinen tunnelma."

Superkiitos, Fiona, mahtavasta päivästä!


Summer portraits

Finnish summer

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

Finnish summer

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

Summer portraits

ps. English text coming soon!


2 comments:

  1. Superkiva postaus ja kaunis Fiona!!
    Ja hyvä kuvaaja, tuli heti mieleen meidän kuvaukset Budapestissä😊

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan