Slider

Finns Living Abroad - Fysioterapeuttina Marbellassa

Thursday, June 18, 2020


Finns living in Marbella

Finns Living Abroad


Matkustus Espanjaan alkaa olla taas mahdollista. Ehdin piipahtaa Sarin luona Marbellassa ennen kuin koronavirus iski todenteolla. Finns Living Abroad -postaussarjassa esittelen ulkomailla asuvia suomalaisia ja kerron lyhyesti heidän mietteitään uudesta kotimaastaan. Kuvauspaikkoina on heidän itse valitsemansa lempipaikat.

"Asun Marbellassa, koska...


tämä on niin espanjalainen, mutta samalla hyvin kansainvälinen kaupunki plus että täällä on meidän sukua eikä tämä ole sellainen tyypillinen turistikohde." Nyt Sari on asunut miehensä ja poikansa kanssa Marbellassa 13 vuotta. Koko ajan samassa paikassa, samassa talossa. 

Sari ja hänen espanjalaiset sukujuuret omaava miehensä olivat alkaneet pohtia, voisivatko he kenties asua jossain muualla kuin Suomessa. Ratkaisevaa ja rullat pyörimään saanut hetki oli se, kun mies sanoi, ettei han enää halua asua Suomessa. Hän halusi vaan palata synnyinseuduilleen, jossa jokapäiväinen kanssakäyminen ihmisten kanssa on helpompaa. Perheen muuttoa helpotti todella paljon se, että heillä oli jo entuudestaan tuttuja ihmisiä -niin sukulaisia kuin ystäviäkin - uudessa kotikaupungissa.   

Kaikki terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä on lähellä Sarin sydäntä. Hän on ammatiltaan sekä tanssija että fysioterapeutti. Sari toimii itsenäisenä yrittäjänä ja antaa hoitoja Marbellan lisäksi myös suomalaisten suosimassa Fuengirolassa. Sari on ehdottomasti sitä mieltä, että Marbellassa on kaikki edellytykset hyvinvointiin. Kaupunki on kerrassaan upea paikka. Sari ylistää sen valoa ja värejä sekä monipuolista tuoreiden kasvisten ja hedelmien määrää. Myös mielekästä tekemistä ja aktiviteetteja löytyy vaikka millä mitalla. Meren ja vuorten läheisyys tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia - mieli lepää upeissa maisemissa ja kroppa saa haastetta. 

"Marbellan ilmapiiri on rauhallinen ja hyvinvointiin sopia eikä se mene sillä tavalla yli, että väkisin väännettäisiin sitä hyvinvointia, vaan se on jotenkin ihan selvä juttu täällä ja tulee luonnostaan ja helposti", luonnehtii Sari kotikaupunkiaan.



Finns living abroad Marbella

Finns living abroad Marbella

 Suosikkipaikkani Marbellassa on


meidän koti. Se on todella tärkeä paikka rauhoittumiseen." Ennen nuorempana Sarilla oli aina musat päällä taustalla, mutta nykyään hän tykkää olla hiljaisuudessa ja kuunnella kun linnut laulelee. Sarin lempipaikka kotona on olohuoneen värikäs ja mukava sohva tyynyineen. "Jo sohvan väri on puoleensavetävä ja se on kiva kun siinä paistaa aurinko. Sohvalla on ihana olla ja lueskella", kertoo Sari. Se on koko perheen suosikkikaluste. 

Yläkerran terassi on toinen ihan äärimmäisen tärkeä paikka Sarille. Hänelle tulee siellä tunne kuin olisi jossain aivan muualla - vuorilla tai puiden latvoissa. "Terassilla lintujen laulua kuunnellen pystyy vielä aivan eri tavalla rauhoittumaan ja olo tulee seesteiseksi. Täällä tuntuu, että luonto on lähellä", Sari kuvailee.


Finns living abroad Marbella

Finns living abroad Marbella

finns living abroad Marbella

Kaipaan Suomesta...


jotenkin ihan hirveästi ystäviä". Sarilla on heitä kova ikävä samoin kuin veljiä ja heidän perheitään. Myös vanhempia tulee välillä aivan sydäntä raastava ikävä, sillä Suomessa asuessa he olivat hyvin läheisiä. Toki nykyään on niin helppo pitää yhteyttä ja jutella vaikka joka päivä.

Sari käy Suomessa parisen kertaa vuodessa. Yleensä reissut ovat yhdistettyjä työ- ja vapaa-ajanmatkoja, jolloin Sari ehtii töiden lomassa tavata ystäviä, omaa perhettä ja sukua. Saria harmittaa se, että harvemmin he pääsevät matkustamaan koko perhe yhdessä. Hän matkustaa usein yksin, samoin kuin myös hänen miehensä joko yksin tai pojan kanssa.

Kesä menee nyt koronan jälkeisissä tunnelmissa, mutta Sari toivoo, että syksyllä he pääsisivät koko perhe käymään Suomessa ja juhlia pojan valmistujaisia koko Suomen suvun voimin. 



Finns living abroad Marbella

Finns living abroad Marbella

Finns living abroad Marbella

Finns living abroad Marbella

Tulevaisuus...


on täällä Marbellassa. Kun muutimme tänne, tulimme tositarkoituksella jäädäksemme". Tunne on edelleen sama ja vaikka Suomi on Sarille rakas, ei hän kuitenkaan halua asua siellä. 

"En muuta takaisin varmaan koskaan sinne. En tiedä voisinko muuttaa jonnekin muualle. Toisaalta kaikki on auki ja olemme hirveän avoimia. Haluan kuitenkin olla lähellä lasta varsinkin, jos tulee lapsenlapsia. Olisi ikävää jos poikani asuisi perheineen jossain Uudessa Seelannissa asti".

Nyt Espanjassa koitetaan jatkaa elämää, kun koronaviruksen aiheuttama pahin epidemia on saatu kuriin. Monet ovat joutuneet lopettamaan liiketoimintansa ja miettimään mitä tehdä, jotta saisi elannon. Andalucia ja varsinkin merenrantakaupungit elävät turismista. Heinäkuu näyttää tuleeko lomailijoita ja kuinka paljon. 


Finns living abroad Marbella

Tästä löydät lisää Sarin fysioterapeuttisista hoidoista ja palveluista.



Finns living abroad Marbella




2 comments:

  1. Hiện nay, có nhiều đơn vị cung cấp dịch vụ vận chuyển container đường sắt từ Nam ra Bắc. Trong đó vận tải Ratraco Solutions luôn được đánh giá cao về chất lượng dịch vụ, thời gian, chi phí và sự an toàn. Nếu có nhu cầu, hãy liên hệ với chúng tôi để được tư vấn về dịch vụ vận chuyển đường sắt container nhé.

    ReplyDelete
  2. Koirat ovat kai pikku terrierejä?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan