Slider

Teepuuöljy käytössä!

Monday, May 25, 2020


Tea tree oil products

Käsienpesu


Jännä juttu, kun suomalaisiakin kehotetaan pesemään käsiä - eiköhän se ole ollut meille itsestään selvää jo ennen koronapandemiaakin. Itse ainakin samoin kuin lähipiirini on tottunut pesemään kädet aina kun tulee ulkoa sisälle, ennen ruokailua ja veskissä käynnin jälkeen automaattisesti. Ei kehotuksissa mitään pahaa ole - hyvä se on muistuttaa, jos joltain on sattunut unohtumaan.

Käsidesin ahkera käyttäjä en ole oikein koskaan ollut, enkä kyllä ole vieläkään. Ihan hätätapauksessa olen siihen joskus turvautunut. Joissain kaupoissa on heti ovella käsidesiautomaatit ja niistä olen lorauttanut muutaman tipan ennen ja jälkeen ostoksia. Itseasiassa tosi hyvä idea.

Ai niin, pakko kertoa tässä vielä käsienpesusta sen verran, että ennen koronaa vierailin espanjalaisten ystävieni luona ja kiertelimme autolla eri paikoissa, myös ystäväni äiti oli mukana. Pysähdyimme syömään mukavan näköiseen ravintolaan ja ennen ruokailua me tytöt menimme kaikki käymään vessassa.  Ystäväni äiti tuli veskikopista ja asteli suoraa päätä ravintolasalin puolelle - käsiä pesemättä. Ei se vielä mitään, mutta hän tilasi jälkiruoaksi tuoretta ananasta ja söi sen sormin. Eikä tässä vielä kaikki - hän piteli ananasviipaletta sormiensa välissä ja tarjosi sitä minulle. Niin, eikä hyväksynyt kieltävää vastausta. Vähän hirvitti, mutta hengissä ollaan.

Tässä talossa, jossa kotini sijaitsee, on nyt koronan aikana käyty desinfioimassa porraskäytävä kerran viikossa jollain äänekkäällä masiinalla. En tiedä meneekö se jo vähän yli, mutta eipä kai siitä haittaakaan ole. 


Tea tree oil products

Teepuuöljy


Olen hieman katsellut löytyisikö luonnonmukaisempia vaihtoehtoja kuin tiukat desinfiointi aineet. Teepuuöljy on antiseptinen ja sitä on käytetty kautta aikojen tuhoamaan bakteereja, viruksia sekä hometta. 

Käsienpesuneste


Unkarilainen luonnonkosmetiikkasarja Phi Cosmetics on kehittänyt teepuuöljyä sisältävän nestemäisen käsienpesusaippuan, joka muuten tulee kätevässä pussimaisessa pakkauksessa, josta sen voi kaataa vaikka pumppupulloon. Itse laitoin sen vanhaan musta-valkoiseen Bliw-pulloon - sopii omaan kylppäriini. Saippua sisältää myös merisuolaa, vihreää teetä sekä punaista viinirypäletiivistettä. Kosteuttavana aineosana on glyseriini. Tuoksu on puhtaan tehokas ja raikas.


Clean hands

Käsien puhdistusgeeli

Tilaamaani #fckcovid19-laatikkoon kuului myös käsien puhdistusgeeli, joka on valmistettu 60% alkoholista, johon lisätty aloe veraa sekä litsea-öljyä. Tuoksuvalla litsea-öljyllä on tulehduksia ja viruksia poistava vaikutus. 

Laatikossa oli lisäksi kertakäyttömaski ja -hanskat. Budapestissa on maskipakko kaupoissa, apteekeissa ja julkisessa liikenteessä. Ostin viime viikolla ison laatikollisen (50kpl) kertismaskeja. Meneehän niitä. Pandemian alussa kaupunginosa lähetti jokaiselle asukkaalle kankaisen pestävän maskin. Se pitäisi pestä joka käytön jälkeen 90 asteessa. Olen kyllä venyttänyt pesuvälejä.
Huulipunan käyttö on viime aikoina ollut aika minimissä.
  
Hand cream with tea tree oil

Käsivoide

Phi Cosmeticsilla on myös teepuuöljyä sisältävä käsivoide, jossa lisäksi kosteuttavaa shea-voita, ruusunmarjaöljyä sekä e-vitamiinia. Voide imeytyy hyvin eikä jätä käsi tahmeaksi. Tuoksu sama kuin nestesaippuassa, tosin hieman voimaakkaampi, mutta miedontuu parissa minuutissa. 

Tea Tree Oil

Eteerinen teepuuöljy


Teepuuöljy on Australiassa Melaleuca alternifolia -puun lehdistä uutettua öljyä. Tämä öljy soveltuu vain ulkoiseen käyttöön ei siis sisäisesti nautittavaksi. Teepuuöljy vahvistaa vastuskykyä ja poistaa kehosta haitallisia bakteereja sekä viruksia. Se myös virkistää ja selkeyttää mieltä. Muutama tippa tuoksulyhtyyn ja olo kohenee.
Luin juuri, että teepuuöljyn lisääminen ilmastointisysteemeihin suljetuissa tiloissa kuten risteilyaluksilla, saattaisi vähentää covid-19 -viruksen leviämistä. Testaukset ovat kuitenkin vielä kesken, joten mitään varmaa ei tämän viruksen osalta voida sanoa. 


Tea Tree Oil Against Covid19






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan