Slider

Finns Living Abroad - kiinteistönvälittäjä Fuengirolassa

Saturday, May 16, 2020

Granier Fuengirola

Finns Living Abroad


Tässä Finns Living Abroad -sarjassa on vuorossa hetken Etelä-Espanjassa asunut Päivi. Hän on jo ehtinyt palata takaisin Suomeen, mutta paluu Aurinkorannikolle on edelleen mielessä.

"Asuin Fuengirolassa, koska...


sain täältä työharjoittelupaikan." Päivi oli työskennellyt kiinteistönvälittäjänä jo jonkin aikaa, mutta halusi alan lisäkoulutusta etenkin markkinoinnin suhteen. Koulutukseen sisältyi kuukauden mittainen harjoittelujakso, jonka Päivi päätti suorittaa ulkomailla. Harjoittelupaikka löytyi suomalaisomistuksessa olevasta mukavasta kiinteistönvälitystoimistosta.

Päivi on matkustellut Espanjassa todella paljon ja tuntee maan omakseen. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun hän oli Fuengirolassa. Kaupunki oli todella positiivinen yllätys - paljon suurempi kuin mitä Päivi oli odottanut ja sieltä löytyi oikeasti vaikka mitä. Rauhallinen huvipursisatama kuppiloineen sekä kaupungin keskustan pikkukadut tapasbaareineen ja ravintoloineen, jotka täyttyivät espanjalaisista, olivat jotain aivan muuta kuin mitä hän oli osannut odottaa. Kuuluisat suomalaiskeskittymät olivatkin vain pieni osa koko kaupunkia.  

Päivi oli ajatellut, että tässä suomalaisten suosimassa paikassa myös pääasiallinen kieli olisi suomi, mutta hämmästyi suuresti kun esimerkiksi työpaikalla suurimmaksi osaksi puhuttiinkin espanjaa. Päivin alkuperäinen suunnitelma oli parantaa hänen englanninkielentaitoa, mutta sitä ei kovin paljoa tarvittu.
Fuengirolassa ollaan ilmeisesti niin totuttu turisteihin sekä suomalaisiin, ettei Päivin ulkomaalaisuuteen kiinnitetty mitään huomiota. 


Granier Fuengirola

"Suosikkipaikkani Fuengirolassa on...


Myramar-hotelli, jossa asuin. Huoneistohotellista löytyi kaikki mitä tarvitsin ja sijainti oli juuri sopiva." Päivin työharjoittelupaikan vieressä olevista Granier- ja Stones-kahviloista tuli myös hänen suosikkejaan. Niissä oli kiva piipahtaa aamiaisella ennen töihin menoa tai lounaalla. Oletko muuten tietoinen, että espanjalainen lounasaika alkaa vasta kahdelta iltapäivällä ja kestää helposti parikin tuntia? Siesta päättyy useimmiten viideltä iltapäivällä ja työpäivä jatkuu aina kahdeksaan illalla.  
Päivin lempiravintola Aurinkorannikolla on Torremolinoksessa sijaitseva Toro Azul - sininen härkä. 

Finns living abroad Fuengirola

"Kaipaan Suomesta...


hmm, en mitään, valitettavasti." Mikäli oikein kova Suomi-ikävä iskisi, voisi käydä ostamassa uunituoreita karjalanpiirakoita ja korvapuusteja sekä Fazun sinistä. Fuengirolasta kun löytyy useampikin suomalaisia elintarvikkeita myyvä kauppa.  

Finns abroad Fuengirola

"Tulevaisuus...


näyttää koronatilanteesta huolimatta positiivisena." Päivi toivoo, että jonain päivänä hän voisi työskennellä Espanjassa ainakin jonkun osan vuodesta, mieluiten talven. Päivi ja hänen miehensä ovat molemmat kiinteistönvälittäjiä ja heistä olisi aivan mahtavaa päästä yhdessä kokeilemaan miten asuntojen myynti onnistuisi Espanjassa. Vaikka koronapandemian takia kaikki on nyt epävarmaa ja moni asia varmasti tulee muuttumaan, suhtautuu Päivi tulevaisuuteen hyvin positiivisesti. 

"Tulevaisuudessa meidän ehkä kumminkin kannattaa jättää nuo ihanat poskisuudelmat pois ja halia enemmän etänä, vaikka niin tästä tavasta pidänkin."


Finns living abroad Fuengirola

Finns living abroad Fuengirola

Lisää ulkomailla asuvien suomalaisten mietteitä löydät täältä.
Lisäksi täällä kuvia Fuengirolasta.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan