Slider

Ruisleipää Budapestissa

Wednesday, May 20, 2020



Finn ruisleipä Norma Bakery Budapest

Ruisleipää Budapestissa


Totta se on! Näin Instagramissa Nor/ma Bakeryn postauksen, jossa kertoivat juhlistavansa 1-vuotissynttäreitään uutuustuotteilla. Yksi näistä uusista leipomotuoitteista oli suomalainen ruisleipä. Pitihän sitä päästä maistamaan! 

Paikalle saapuessani leipomon edessä oli jonoa - ja kuohuviinitarjoilua. Mikäs siinä oli seistessä ja odotellessa vuoroa, kun vielä aurinkokin paistoi. Jokainen muisti ja malttoi pitää myös riittävät turvavälit. Sisälle ei vielä koronapandemian takia päässyt, vaan myynti tapahtui oven suusta. 

Ruisleivät myytiin täytettyinä sandwicheinä ja olivat juuri päässeet loppumaan kun vuoroni tuli. Myyjän mukaan odotusaika olisi vain muutama minuutti. En kuitenkaan halunnut leipääni täytettynä, sillä minua kiinnosti pelkkä leipä ja sen maku ja koostumus. Kysyin aikoivatko he ottaa leivän myyntiin myös ilman täytettä, mutta myyjä kertoi ettei se ainakaan toistaiseksi ole ollut mielessä. Hän kuitenkin lisäsi, että voisi käydä hakemassa minulle - suomalaiselle -  yhden tai kaksi ruisleipäpalaa, jos haluan. No, totta kai halusin!

Kotona leikkasin ruisleipäpalan kahtia ja laitoin täytteeksi perunasalaattia ja kylmäsavulohta. Rakenteeltaan leipä oli aika jämäkkää ja tiivistä. Se muistutti enemmän jälkiuunileipää niin rakenteeltaan kuin maultaankin. Hyvä, tuttu maku!

______

Finnish Rye Bread In Budapest


Nor/ma Bakery had their first birthday and celebrated it by adding a few new delicacies in their selection. One of those new products was Finn Ruisleipä ('rye bread'). It is sold as a sandwich. 

I had a chance to test this bread the other day. First I split the bread and then added some potato salad (ok, that's not so typical Finnish, but as I happened to have it, decided to spread it on my bread) and cold-smoked salmon on the slices. 

The texture was quite dense and firm. It reminded me of our traditional rye bread prepared of sourdough and baked at low heat. The taste was very familiar. We still have that kind of traditional rye bread, but it is not so popular any more. Nowadays there are a wide range of  soft and fluffy rye breads, which most of the Finns prefer.
Go & taste it, and let me know how you like it!



Finn ruisleipä Norma Bakery Budapest

Finn ruisleipä Norma Bakery Budapest

Finn ruisleipä Norma Bakery Budapest


Näinä koronaviruksen aikoina olen kävelylenkeilläni bongannut muutaman mielenkiintoisen ja suositeltavan leipomon. Löydät niistä lisää täältä!

_____

During this COVID-19 times I have come across some really nice bakeries here in Budapest. Find out more here!

Finn ruisleipä Norma Bakery Budapest

1 comment:

  1. Tekevat samasta taikinasta myos ruislimppuja!! Hyvia olivat nekin :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan