Slider

Gluten-free Waffles for Sunday Breakfast

Sunday, April 9, 2017

I love these slow mornings when there's no rush to go anywhere, and there's enough time to make a delicious and a bit different breakfast. I baked a few waffles, added some whipped cream and raspberries. So delicious!

Gluten-free waffles

2 eggs
2 cups almond milk
2 cups gluten-free flour
4 tbls poppyseeds
1 tsp turmeric powder
1 tsp cinnamon powder
1/2 tsp cardamom

Preheat waffle iron to desidered temperature. Beat the eggs, stir in milk and seasonings, add flour and beat until blended.

I don't add any sugar to the waffles although I'm a fan of sweets. Somehow I just dont like to add any extra sugar to anything. Instead of almond milk you can also use soya or coconut milk, or cow's milk, of course. So these waffles of mine are not just gluten-free but also sugarfree and lactosefree.

Fresh berries with a huge dollop of freshly whipped cream on top is one of my all time favourite guilty pleasures. I love it without sugar as well, just the fresh taste of berries and cream.
Aivan ihania tällaiset aamut kun ei ole kiire mihinkään ja on aikaa paistaa vaikka vohveleita aamiaiseksi. Viikonloppuna vohveleiden kanssa maistuu tietty kermavaahto ja tuoreet vadelmat. Niin herkullista!

Gluteenittomat vohvelit

2 kananmunaa
2 dl mantelimaitoa
2 dl gluteenittomia jauhoja
4 rkl unikonsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Pistä vohvelirauta lämpenemään toivottuun lämpötilaan. vatkaa kananmunat, sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita kunnes seos on tasaista.

En lisää vohvelitaikinaan sokeria, vaikka makeasta tykkäänkin. Jotenkin sokeri ei mun mielestä sovi vohveleihin. Joskus lisään joukkoon orgaanista vaniljaa tuomaan makeutta. Mantelimaidon tilalla voi hyvin käyttää soijamaitoa tai kookosmaitoa ja tietty myös lehmänmaitoa. Nämä mun vohvelit ovat paitsi gluteenittomia myös sokerittomia ja laktoosittomia.

Tuoreet marjat ja iso kasa just vatkattua kermavaahtoa on ehdottomasti yksi mun suosikkikomboja. En koskaan lisää kermavaahtoonkaan sokeria. Marjojen ja kermavaahdon yhdistelmä on vaan niin herkullista! 7 comments:

 1. I just ate my breakfast, but this recipe made me hungry again haha. Amazing recipe - definitely worth to do. Thanks for sharing! :)

  https://tinkaragolob.wordpress.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're warmly welcome! This recipe is so easy and not much needed to make these waffles.

   Delete
 2. Interesting recipe..Looks yummy

  ReplyDelete
  Replies
  1. I know - the recipe spunds a bit interesting - but it's healthy and pretty tasty as well.

   Delete
 3. So yummy! I would love to try them soon! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm a bit addicted to these home-made waffles!

   Delete
 4. I definitely want to try this because it looks lovely!
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan