Slider

Healthy Breakfast Bowl

Thursday, September 24, 2020

 

Breakfast bowl


Breakfast Bowl

Aina sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Vähitellen olen itsekin sisäistänyt tämän ja alkanut syömään kunnon aamupalan. Ihan heti herättyä se ei kuitenkaan onnistu, mutta pian suihkun jälkeen istun alas ja nautin rauhassa kulhollisen jotain terveellistä ja hyvää.

Viime aikoina suosikki aamupalani on koostunut kreikkalaisesta jogurtista - välillä soijajogurtista - johon lisään kollageeni- ja schisandra-jauhetta, tuoreita viikunoita ja päälle gluteenitonta granolaa.

Breakfast bowl

Breakfast bowl

Mitä on Schisandra-jauhe?

Aivan uusi tuote minulle - en ollut aikaisemmin edes kuullut schisandrasta. Olin ostamassa viherjauhetta, mutta koska se oli loppu, myyjä ehdotti schisandraa sen yleisvahvistavan ominaisuuden vuoksi. Schisandra on adaptogeeni eli rohdoskasvi, joka auttaa ja tasapainottaa elimistöä. 

Kiinalaisessa lääketieteessä schisandraa suositellaan erityisesti stressaavassa elämäntilanteessa. No, nykyään tunnen stressiä vähän joka asiasta, joten eipä schisandrasta ainakaan haittaa ole. Lisäksi sillä on kiinalaisen lääketieteen mukaan positiivinen vaikutus sydämen, keuhkojen ja maksan toimintaan. Sen sanotaan auttavan myös vaihdevuosien hikoiluun ja sydämen tykytykseen - kuulostaa lupaavalta!

Jauhe maistuu melko karvaalta. Sanotaan, että schisandran punaisissa marjoissa on viisi makua: makea, suolainen, karvas, hapokas ja kirpeä. Kun laittaa teelusikallisen jauhetta jogurtin joukkoon hyvin sekoittaen ja lisää hedelmiä tai marjoja, ei makua edes huomaa.

Mistä schisandra-jauhetta saa ostaa? Aurinkorannikolla schisandra-jauhe kuuluu Centron Puodin valikoimiin. Ruohonjuuressa sitä on ollut, mutta ei kuitenkaan tällä hetkellä.


Schisandra



Viikunat


Pyrin syömään kauden hedelmiä ja kasviksia - aina se ei tietenkään ole mahdollista. Riippuu paljon missä päin maailmaa milloinkin on. Tuoreet viikunat ovat tämän hetken sesongin hedelmiä ja suurta herkkuani. Viikunan voi syödä kuorineen, mutta jotenkin se ei tunnu omasta mielestäni miellyttävältä - ohutta kuorta on hankala pestä ja kuivata. Halkaisen viikunan ja kaiverran hedelmälihan lusikalla.

Tuoreessa viikunassa on paljon ravintokuitua sekä kalsiumia. Kolme viikunaa sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin lasillinen maitoa. Lisäksi siinä on mm. iholle hyödyllistä biotiinia ja magnesiumia, foolihappoa, A- ja B-vitamiinia. Viikunan painosta jopa 55% on sokeria. Tästä syystä se onkin maailman makein hedelmä.  

Fresh figs

Breakfast bowl

Mikäli kaipaat smoothie-ohjeita, klikkaa tästä!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan