Breakfast Bowl
Aina sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Vähitellen olen itsekin sisäistänyt tämän ja alkanut syömään kunnon aamupalan. Ihan heti herättyä se ei kuitenkaan onnistu, mutta pian suihkun jälkeen istun alas ja nautin rauhassa kulhollisen jotain terveellistä ja hyvää.
Viime aikoina suosikki aamupalani on koostunut kreikkalaisesta jogurtista - välillä soijajogurtista - johon lisään kollageeni- ja schisandra-jauhetta, tuoreita viikunoita ja päälle gluteenitonta granolaa.
Mitä on Schisandra-jauhe?
Aivan uusi tuote minulle - en ollut aikaisemmin edes kuullut schisandrasta. Olin ostamassa viherjauhetta, mutta koska se oli loppu, myyjä ehdotti schisandraa sen yleisvahvistavan ominaisuuden vuoksi. Schisandra on adaptogeeni eli rohdoskasvi, joka auttaa ja tasapainottaa elimistöä.
Kiinalaisessa lääketieteessä schisandraa suositellaan erityisesti stressaavassa elämäntilanteessa. No, nykyään tunnen stressiä vähän joka asiasta, joten eipä schisandrasta ainakaan haittaa ole. Lisäksi sillä on kiinalaisen lääketieteen mukaan positiivinen vaikutus sydämen, keuhkojen ja maksan toimintaan. Sen sanotaan auttavan myös vaihdevuosien hikoiluun ja sydämen tykytykseen - kuulostaa lupaavalta!
Jauhe maistuu melko karvaalta. Sanotaan, että schisandran punaisissa marjoissa on viisi makua: makea, suolainen, karvas, hapokas ja kirpeä. Kun laittaa teelusikallisen jauhetta jogurtin joukkoon hyvin sekoittaen ja lisää hedelmiä tai marjoja, ei makua edes huomaa.
Mistä schisandra-jauhetta saa ostaa? Aurinkorannikolla schisandra-jauhe kuuluu Centron Puodin valikoimiin. Ruohonjuuressa sitä on ollut, mutta ei kuitenkaan tällä hetkellä.
Täytyypi kokeilla!
ReplyDeleteKannattaa :)
ReplyDelete