Slider

Kävelyllä Esteponassa

Sunday, April 5, 2020

A walk in Estepona

Kävely Esteponassa


Nyt koronaviruksen jyllätessä ympäri maailmaa pitää käydä vain nojatuolimatkoilla. uoden alussa ehdin piipahtaa päivän reissulla kauniissa Esteponassa. Tämä andalucialainen merenrantakaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta. Edellisessä postauksessa tuli jo kerrottua Esteponan säväyttävistä seinämaalauksista eli muraaleista (klik) ja nyt on vuorossa pikkukävely aivan keskustan tuntumassa pittoreskeillä kujilla. 

Esteponan kukkaloistoa


Esteponan virallinen väkiluku on noin 70.000 asukasta, mutta epävirallisesti on asukkaita arveltu olevan lähemmäs 100.000 - ja vaikuttaa siltä että myös kukkia on ainakin yhtä paljon. Vaikka monet ulkomaalaiset ovat hankkineet loma-asunnon tai kakkoskodin Esteponasta, on kaupungin tunnelma kuitenkin pysynyt yllättävän autenttisena.

Valkoiseksi kalkitut talot ja kukkaruukut niiden seinillä luovat ainutlaatuisen ja viehättävän tunnelman. Ilmapiiri on rauhallinen, kodikas ja jotenkin seestynyt. Rakennusten välissä olevat kadut ja kujat on pääosin rauhoitettu autoilta, joka sekin tekee alueesta viihtyisän. Esteponan pormestari on sanonut että 'ei enempää vaan parempaa', jolla hän tarkoittaa juuri sitä, että kaupunkia tulee koko ajan kehittää paremmaksi paikaksi asua.

Esteponaa kuvaillaan Costa del Solin puutarhaksi ja sen kyllä huomaa heti kun kaupunkiin saapuu. Kukkia on joka paikassa. Eri kadun pätkillä on oma värinsä ruukkujen suhteen. Yhdeltä kadulta löytyy keltaiset toiselta lilat ruukut jne. Hauska yksityiskohta - näin saadaan katukuva pidettyä yhtenäisempänä. 

Totta kai Andaluciasta löytyy monta muutakin kaunista ja tunnelmallista valkoista kylää eli pueblo blancoa (klik ja klik) kukkaruukkuineen, mutta Esteponassa on tämän lisäksi myös meri ja ranta.

Street of Estepona

Estepona flowers

Estepona living

Streets of Estepona

Streets of Estepona

Street of Estepona

Flowers of Estepona

A cat in Estepona

A walk in Estepona

Estepona flowers

Estepona murals
Tässä Esteponan kuuluisia seinämaalauksia.


 Merellinen Estepona


Esteponalla on 20km rantaviivaa ja 17 uima-rantaa. Kaupungin keskustan ranta on 2,5km pitkä ja vieressä kulkee viihtyisä rantabulevardi Paseo Maritimo, jonka varrelta löytyy lukuisia ruokapaikkoja.

Estepona beach

Estepona beach



A walk in Estepona








1 comment:

  1. Ihania kuvia! Harvoin tulee käytyä Esteponassa, vaikkei tästä meiltä sinne ajele kun 15 minuuttia :) välillä käyn Esteponan Carrefourissa ruokakaupassa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan