Slider

Esteponan muraalit

Sunday, March 29, 2020

Murals in Estepona
Andalucialainen merenrantakaupunki Estepona jää helposti huomaamatta. Tai siis sinne ei vaan tule lähdettyä samalla tavalla kuin vaikka Malagaan tai Marbellaan, kun ei oikein tiedä löytyykö sieltä mitään näkemisen arvoista. Kerran siellä käyneenä voin sanoa, että kyllä sieltä löytyy! On idyllisiä kapeita katuja, kukkaloistoa, merenrantaa, orkideatarha ja seinämaalauksia eli muraaleja. 

Tässä hieman näistä loistavista ja hymyn kasvoille tuomista muraaleista. Esteponan muraalit ovat taidokkaasti tehtyjä ja tuovat mukavaa tunnelmaa kaupunkiin. Harmi vaan, että aikaa oli rajoitetusti ja paljon maalauksia jäi näkemättä. Esteponassa on tällä hetkellä 50 taidokasta muraalia ympäri kaupunkia ihan tavallisissa asuinrakennuksissa. Tämä taidepöksäys alkoi vuonna 2012, jolloin kaupunki kutsui katutaidemaalareita osallistumaan tähän urbaaniin projektiin. 


Murals in Estepona

Madre Amorosa - rakastava äiti. Tämä Francisco Alarconin muraali löytyy Barriada Primaveran kaupunginosasta calle Terrazalta. Itseasiassa tähän kuuluu myös viereisen talon maalaus toisesta iloisesta lapsesta, jolle äiti on valmistanut maittavan aamiaisen.

Murals of Estepona
Dia de Pesca - kalapäivä. Jose Fernandez Rios on maalannut tämän Barriada Isabel Simonissa sijaitsevan muraalin vuonna 2017. Teos on Espanjan suurin seinämaalaus ja käsittää 6 rakennuksen fasadit ja on yhteensä 1000m2. Teosta pitää katsoa hieman kauempaa, jolloin kokonaisuus näkyy paremmin. 

Murals of Estepona
La Poda de la Buganvilla - bougainvillean eli ihmeköynnöksen karsinta. Jose Fernandez Rios on maalannut myös tämän teoksen. Ihmisiä oli kuvaushetkellä tässä edessä sen verran paljon, etten saanut puutarhasakset kädessä työskentelevää puutarhuria kuvaan - harmi. Muraali on kooltaan 300m2 ja maalattu neljän rakennuksen fasadiin.

Murals of Estepona

Murals of Estepona
Reflejos de Jardin - puutarhan heijastukset. Jälleen saman taiteilijan Jose Fernandez Riosin teos. Muraali on hyvin realistinen ja vaikuttaa siltä kuin seinään piirtyisi nimen mukaisesti palmujen varjot. Tämä maalaus löytyy läheltä orkideatarhaa calle Salvador Dalilta. 

Murals in Estepona
Jump into Blue - hyppy siniseen. Saksalaisen Ann Gaz L:n teos uimahyppääjistä sijaitsee pasaje Poetas Andalucesilla eli kadun pätkällä, jossa andalusialaisten runoilijoiden riimejä on myös ripustettu talojen seinille. Tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyy muraalin alareuna, jossa pilkahtaa hyppääjän varpaat.

Poets in Estepona
Andalusialaisia runoja on ikuistettu kauniisti seinälaattoihin.

Braille murals in Estepona
Agua - vesi. Mielenkiintoinen keramiikkamuraali on Francisco Jesus Redondo Losadan käsialaa. Calle Malagalla sijaitseva 7 metriä pitkä ja 2 metriä korkea delfiiniteos on Espanjan ensimmäinen pistekirjoitusmuraali.

Vielä jäi siis näkemättä suurin osa muraaleista, mutta ensi kerralla sitten kunhan koronavirustilanne on saatu rauhoittumaan. Kartta, josta selviää muraalien sijainti Esteponassa löytyy tästä.

Lisää upeita muraaleja Atlantin toiselta puolelta löytyy täältä! 

Murals of EsteponaNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan