Slider

Frigiliana - Pueblo Blanco

Sunday, September 29, 2019

Frigiliana

Syyskuinen aamu alkoi pilvisenä, muttei sentään sateisena kuten oli ennustettu. Otin junan Fuengirolasta Maria Zambranon asemalle Malagassa, jossa ystäväni Anu oli autolla vastassa. Jatkoimme siitä Malagasta koilliseen ja kuvan kauniiseen Frigilianan kylään. Frigilianan on sanottu olevan yksi koko Espanjan kauneimmista kylistä.  Väite ei ole mitenkään väärä! Tämä valkoinen kylä (pueblo blanco) hurmaa sinisen ja vihreän sävyisiksi maalatuilla ovilla, kapeilla mosaiikkikuvioisilla kaduilla ja rauhallisella tunnelmalla. 

Frigiliana on tietenkin huippusuosittu turistikohde, joten rauhallinen tunnelma ei aina ole mahdollista, mutta jos lähtee matkaan tarpeeksi aikaisin aamulla eikä pahimpaan turistiaikaan, niin välttyy suurilta ihmismassoilta. Meillä kävi hyvä tuuri - kadut olivat lähes tyhjiä ja kuvia sai napsittua vaivatta.

Frigilianassa on noin 3000 asukasta ja kylä tai siis oikeasti kaupunki jakautuu vanhempaan ja uudempaan osaan. Nämä kaikki tässä postauksessa olevat kuvat on otettu vanhoista maurilaisista kortteleista.  

Aika meni hujauksessa, kun kierreltiin Friglianaa kamerat kaulassa. Välillä käytiin lounaalla La Taperiassa - ihan huippupaikka. Vegeannos kahdelle oli loistava valinta! Kyliltä löytyi myös 2 kiinnostavaa majapaikkaa, jos joskus tulisi koko viikonlopuksi Torreon sekä Miller's
Frigilianasta löytyy myös Espanjan ainoa tehdas, jossa valmistetaan sokeriruokohunajaa (la miel de caña). 

Tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin Frigilianassa, mutta tuskin viimeinen!

ps. Ihan Fuengirolan tuntumasta löytyy toinen kaunis valkoinen kylä - Mijas pueblo.

~~~~

Visited first time this pictoresque small town called Frigiliana the other day. Such a beautiful white-washed village (Pueblo Blanco) about 50km from Malaga. It was wonderful just to walk along the old narrow streets covered mosaics in the Moorish quarters, take photos of the doors painted in different shades of blues & greens, had a delicious lunch at La Taperia. Perfect day!

Doors of Frigiliana


Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana


Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana


Frigiliana

Frigiliana

Frigiliana


Frigiliana

Frigiliana


Frigiliana


2 comments:

 1. Kerran on tullut käytyä, onhan se ihana paikka mutta toki paljonhan nuo monet pueblo blancot muistuttavat toisiaan! Itse asun Marbellassa ja täältä 30 minuutin päässä on ihana Casareksen kylä joka myös aivan ihana, sekä Casareksestä viela kauempana oleva Gaucin on myös ihastuttava, oletko käynyt? :)

  Ihania kuvia kyllä ja nuo ihanat turkoosin siniset sävyt, ai että. Hyvää syksyn jatkoa sinulle Tiina! :)

  ReplyDelete
 2. Kerran myös käynyt Frigilianassa ja pidin myös. Erityisesti jäi mieleen pieni kahvila luontaistarvikemyymälän perällä. Maisema terassilta alaspäin uskomaton.
  Fuengirolassa useasti käyneenä en oikein pidä pueblo Mijaksen kehityksestä, mutta kai se johtuu nostalgian kaipuusta, Benalmadena pueblo taas sopii minulle paremmin tunnelman puolesta.
  T. Artsi

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan