Slider

Finns Living Abroad - Näyttelijänä New Yorkissa

Sunday, March 22, 2020


Finns living abroad New York City

Finns Living Abroad

Ulkomailla asuvien suomalaisten mietteitä uudesta kotipaikastaan jatkuu New Yorkissa asuvan Sinin kanssa. Teksti on kirjoitettu pari viikkoa sitten - juuri ennen koronaviruksen leviämistä pandemiaksi. Alkukevään kuvaukset ja haastattelut siirtyvät nyt epämääräiseksi ajaksi tulevaisuuteen, kunnes tilanne helpottuu ja voi taas tavata muita ihmisiä.  Tässä kuitenkin linkki tähän mennessä mukana olleiden kertomuksiin Finns Living Abroad. 

"Asun New Yorkissa...

koska haluan luoda näyttelijän uraa Yhdysvalloissa. Rakastan New Yorkissa asumista. Tässä kaupungissa on mieletön energia ja niin paljon tekemistä, ettei ikinä ole tylsää hetkeä. Inspiroivia ihmisiä tapaa päivittäin" 

Sini muutti New Yorkiin 5,5 vuotta sitten opiskelemaan näyttelemistä. Näytteleminen on ollut hänen intohimo ihan pienestä tytöstä saakka. Sini opiskeli Suomessa, mutta mielessä oli jo pitkään ollut ajatus lähteä New Yorkiin jatkamaan opintoja. Tuli tunne, että nyt tai ei koskaan on lähdettävä. 

Opintojen jälkeen Sini haki O1-työviisumia. Hakuprosessi on hintava ja todella monimutkainen, mutta Sini selviytyi siitä omin avuin ja sai kyseisen viisumin. Viime kesänä oli aika uusia viisumi ja hän katsoi parhaaksi antaa tehtävän suosiolla juristin hoidettavaksi. Hetkeäkään Sini ei ole katunut päätöstään muuttaa juuri New Yorkiin. 

Tällä hetkellä Sinillä on aika monta rautaa tulessa. Viikottain on erilaisia mainoskuvauksia. Juuri hetki sitten hän kuvasi roolin TV-sarjaan ja seuraavaksi on vuorossa rooli lyhytelokuvassa. Kaiken lisäksi Sini kirjoittaa parhaillaan hänen toista omaa lyhytelokuvaansa. Päälle vielä juoksemiset koe-esiintymisissä, joten melko kiireistä elämää. Väliin mahtuu toki ripaus glamouria, kuten esim. viikon mainoskuvaukset Bahamalla viime vuonna.

Siniä ei enää puheen perusteella huomata ulkomaalaiseksi. Hän kävi kahden vuoden ajan treenaamassa puheopettajan kanssa 'jenkki-aksenttia'. Näillä puhetunneilla piti unohtaa kaikki aikaisemmin opittu ja aloittaa eri äänteiden opiskelu aivan alusta. Nyt Sini pystyy tekemään myös amerikkalaisia rooleja, mikä on suuri plussa, sillä harvemmin on tarjolla aksenttia vaativia rooleja.

Nykyään kun Sini kertoo olevansa suomalainen, ihmiset olettavat, että hän on kuitenkin syntynyt Yhdysvalloissa ja hänellä on suomalaiset sukujuuret. Amerikkalaiset usein ylpeilevät eurooppalaisilla sukujuurillaan ja kertovat olevansa esim. Tanskasta, vaikka eivät olisi edes koskaan käyneet koko maassa, mutta iso-isoisä aikoinaan saapui sieltä Amerikan mantereelle. 

Finns living abroad New York

Finns living abroad in New York

 "Suosikkipaikkani New Yorkissa on...

Dumbon Riverside Park Brooklynissa. Täältä on hienot näkymät ja kesällä tähän joen rantaan on ihana tulla picnicille." Hän asuu lähellä ja rakastaa lenkkeillä näillä hoodeilla. Tuttu reitti kulkee ensin Boerum Hillin ja Brooklyn Heightsin läpi Brooklyn Bridge Parkiin joen rantaan, josta aina ylös Dumboon asti. "Suosittelen lämpimästi sitä kaikille!" - Sini intoilee.  

"Muutin Brooklynin Fort Greeneen pari vuotta sitten enkä osaisi enää kuvitella asuvani Manhattanilla. Täällä on rauhallisempaa, siistimpää ja vehreämpää sekä nopeat kulkuyhteydet joka paikkaan. Brooklynin puolella ei ole niin paljon ihmisiä ja täällä voi paremmin hengittää." Sini jatkaa, että alue on sympaattinen pikkuputiikkeineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Siellä vallitsee mukava neighborhood-fiilis. 


Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Finns living abroad New York

Brooklyn Bridge New York

"Kaipaan Suomesta...

tietty perhettä ja kavereita. Myös puhdasta luontoa ja asioiden toimivuutta ja loogisuutta." Konkreettisempana asiana listalla ovat salmiakki ja ruisleipä. Suomessa Sini piipahtaa yleensä kaksi kertaa vuodessa, kesällä ja jouluna.

Amerikkalaiset ovat ystävällisiä ja sosiaalisia, mutta usein tapaamisia sovitaan lähinnä tavan vuoksi. Aluksi paikalliset pitivät Siniä varautuneena ja hiljaisena. Nyt hän huomaa selvän muutoksen itsessään ja on paljon rohkeampi ja avoimempi, vaikka amerikkalainen sosiaalisuus aluksi tuntui suomalaiselle vaikealta. Piti vain uskaltaa avata suunsa. Myös näytteleminen vieraalla kielellä on tullut luontevammaksi, kun on saanut kieleen tietynlaista elämän kokemusta.  

Finns living abroad New York


 "Tulevaisuus...

on joko täällä New Yorkissa tai sitten Los Angelesissa riippuen työkuvioista. Tykkään molemmista kaupungeista paljon!"


Finns in New York portrait

View of Lower Manhattan New York

Lisää Sinin projekteista löytyy täältä!

Sain Siniltä viestin, jossa hän kertoi koronavirustilanteen johdosta lähteneensä poikaystävänsä kanssa tämän vanhempien luo New Jerseyn puolelle. Siellä on enemmän tilaa, luonto lähellä ja pääsee kuntoilemaan.Kaupungissa olo alkoi tuntua ahdistavalta neljän seinän sisällä. Sini on tästä absurdista tilanteesta huolimatta positiivisilla fiiliksillä - päivä kerrallaan mennään.


Finns abroad in New York






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan