Slider

Finns Living Abroad

Tuesday, February 18, 2020


Finns living abroad New York

Finns Living Abroad


Tässä jatkoa vuoden alussa alkaneelle uudelle blogipostaussarjalleni Finns Living Abroad. Ihanan ja taiteellisen Hansun kanssa kuvattiin sekä ilta- että päivänvalossa Brooklynin East Williamsburgissa hänen kotinsa kulmilla. Hansulla oli mukana hänen maalaama taulu suosikkikohteesta. 

"Asun New Yorkissa, koska...


tämä kaupunki on kotini. Ja on ollut siitä päivästä asti kun tänne muutin." Hansu rakastui New Yorkiin ensisilmäyksellä. Niinhän siinä helposti käy! Pari kesää meni parhaan ystävän sohvalla, kunnes Hansu tajusi, että nyt on repäistävä ja lähdettävä. Kaksi matkalaukkua lähti mukaan, toisessa vaatteita ja toisessa CD-levyjä. "Soitellen sotaan" kuvastaa Hansun sen hetkistä meininkiä.
16 vuotta New Yorkissa on kohta täynnä. 

Hansun elämä Suomessa oli hyvää ja tasaista - eli juuri sellaista mitä hän ei itse halunnut. Elämän rakentaminen alusta uudessa paikassa ei tietenkään ollut helppoa. Kaikki oli ja on tietenkin edelleenkin kallista, asioiden hoitaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Välillä on ollut todella rankkaa, mutta kun pahimmasta on selvitty ja noustu, tulee voittajan fiilis. Tylsää hetkeä ei ole koskaan ollut.

Alusta asti monet ovat sanoneet, että Hansu on selkeästi 'a New Yorker' ja myöntää että newyorkilaiseksi hän myös identifioituu. Hansulla on lievä aksentti, mutta ei kuitenkaan suomalainen ja joka kerta kun hän avaa suunsa, saa hän vastata kysymykseen "where are you from?". Hän pistää kysyjät arvaamaan ja useimmat olettavat hänen tulevan jostain englanninkielisestä maasta.
Toinen yleinen kysymys, jota hän usein kuulee on "how often do you go home?" ja tähän Hansu vastaa "every day after work". Koti on New Yorkissa.


Finns living abroad in  New York


"Suosikkipaikkani New Yorkissa on...

Bushwick Hotel hoodeillani." Hansua viehättää se, miten tämä hotelli edustaa sitä katoavaa New York Cityä. Hotellin takana vaanii uusi luxusasuintalo. Tämä ristiriitaisuus tuo hotellin charmin vielä enemmän esille. Hansulla on pakkomielle 'murhahotelleista'. Häntä kiehtoo tietty epämääräisyys sekä hylätyt rakennukset. 

Hotelli Bushwickin erikoinen pinkki väri, neon-kyltti sekä hinnoittelu 67$/4 hours muodostavat yhdessä sellaisen kokonaisuuden, jota tuskin enää kauan on.  Historian havinaa siis ilmassa.

Bushwick Avenue on lähellä Hansun kotia. Brooklyn on hänen lempikaupounginosa New Yorkissa. Täällä on paljon kulttuuria, yöelämää, mutta myös sopivaa rauhallisuutta. Suurin osa ystävistä asuu täällä, työpaikka ja kaikki tarvittava on lähellä.


Finns living abroad in New York

East Williamsburg Brooklyn

"Kaipaan Suomesta...

salmiakkia ja ilmaista terveydenhoitoa." Suomalainen ruoka, puhtaus, perhe ja ystävät ovat asioita joita välillä kaipaa. Hansun viimeisimmästä Suomen reissusta on vierähtänyt jo neljä vuotta. Suomessa ei sinänsä ole mitään vikaa ja kiva siellä on viettää hetki. Hansu kuvailee suomalaisia perusrehellisiksi ja asiallisiksi, jotka eivät kävele punaisia päin. 

Hansu ei ole koskaan mieltänyt tai määritellyt itseään esimerkkisuomalaiseksi. New Yorkin ilmapiiri istuu paremmin hänen persoonallisuuteensa. Tässä kaupungissa hän ui kuin kala vedessä. Hansu on aina ollut itsevarma ja elämä New Yorkissa on vielä vahvistanut tätä ominaisuutta. 


East Williamsburg Brooklyn

Finns living abroad in New York

Finns living abroad in New York

Finns living abroad in New York

Finns living abroad in New York

"Tulevaisuus...

on asia jota ei kannata kamalasti suunnitella, sen olen oppinut. Elämä heittää välillä niin isoja curve ballseja sekaan, että suunnitella ei oikeasti voi." Vaikka Hansu aina välillä fantasioi asuvansa jossain muualla, tuntuu New York ainoalta oikealta paikalta. 

Kaksi vuotta sitten Hansu aloitti maalaamisen oman kertomansa mukaan 'vähän niinkuin sattumalta'. Vaikka nopeasti kävi ilmi, että hän tosiaan osaa maalata ja hänellä on selkeä oma tyyli, ei hän vielä ole jättänyt päivätyötään. Hansun teoksia on jo ollut esillä näyttelyissä. Gallerian aika tulee kun tauluja on tarpeeksi.

Täältä löytyy Hansu Bansun taidetta Hansu Bansu Art. 


Finns living abroad in New York

Finns living abroad in New York

Finns living abroad in New York





Finns living abroad in New York


1 comment:

  1. As claimed by Stanford Medical, It's in fact the ONLY reason this country's women get to live 10 years more and weigh an average of 19 KG lighter than us.

    (By the way, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some hard exercise and EVERYTHING to do with "HOW" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "WHAT"...

    TAP on this link to reveal if this little test can help you unlock your true weight loss possibilities

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan