Kuulosti oudolta, mutta marengin suurena ystävänä pakkohan sitä oli kokeilla - marenkia kikherneistä! Ei sentään niistä herneistä, vaan niiden säilykepurkissa olevasta liemestä. Ainakin vegaanista. Ohje löytyi Lidlin Liedellä-lehdestä.
Vegaaniset marengit
1 tlk kikherneitä (1,5 dl lientä)
1/2 tl etikkaa tai sitruunamehua
1,5 dl sokeria
Pane kikhernepurkki jääkaappiin vuorokautta ennen vaahdottamista. Valuta liemi ja vatkaa 5 minuuttia sähkövatkaimella valkuaismaiseksi vaahdoksi. lisää joukkoon etikka tai sitruunamehu ja sokeri ja vaahdota vielä toiset 5 minsaa. Lusikoi nokareet leivinpaperin päälle. Kuivata marenkeja uunissa 100 asteisessa 2-3 tuntia.
Ihan varmuuden vuoksi, kun en ollut varma mausta, lisäsin vajaan teelusikallisen raakalakritsijauhetta. Lusikoin sen varovasti massan joukkoon. Hyvää tuli!
Sounds a bit strange to make meringues of chick peas, or actually from the liquide in the tin of chick peas. As a huge fan of meringues, had to give it a try! Founded this recipe in Lidl's magazine.
Vegan Meringues
1 tin of chick peas (1,5 dl liquide)
1/2 tsp vinegar or lemon juice
1,5 dl sugar
Put the chick pea tin in the fridge one day before frothing. Beat the liquide for 5 mins with mixer until it becomes egg white type of froth. Add vinegar or lemon juice and sugar, and whisk it for another 5 mins. Place spoonfuls of the froth on a parchment paper and let them dry in 100C degrees in oven for 2-3 hours.
Just in case as I wasn't sure about the taste I added a bit less than 1 teaspoonful of raw licorice powder in to the paste. Delicious!
No comments:
Post a Comment