Slider

Marbella in February

Tuesday, February 19, 2019


Tässä vähän kuvia helmikuisesta Marbellasta. Kohdalle sattui pilvinen ja viileähkö keli, mutta sitä paremmalla syyllä kävely vanhankaupungin kupeesta Puerto Banukseen taittui vaivatta. Kilometrejä kertyi lähes 8. 

Fuengirolan bussiasemalta lähtevä bussi #220 pysähtyy Marbellan vanhankaupungin kohdalle, josta on lyhyt matka rantaan ja siitä on mukava lähteä kävelemään rantatietä aina Puerto Banukseen asti. Alkumatkasta voi vaikka piipahtaa kahville - siinä matkalla ei oikein ole kuppiloita kuin vasta perillä. 

Pientä shoppailua Puerto Banuksen putiikeissa, jos on vaikka sattunut lottovoitto kohdalle. Ainakin voi tehdä ikkunaostoksia ja bongailla luxus autoja (tosin itselläni ei ole hajua yhdestäkään automerkistä!) ja huvipurseja. 

Puerto Banuksesta oli tarkoitus ottaa bussi ja tulla takaisin Marbellan vanhaankaupunkiin, mutta se ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista. Bussipysäkkiä ei meinannut millään löytyä. Lopulta paikallinen rouva selitti, että pari pysäkkiä on siirtänyt paikkaa ja hän vei meidät oikealle pysäkille, jota emme tosiaankaan olisi löytäneet. 

Sen verran kova nälkä jo oli, että menimme ensimmäiseen vastaan tulevaan tapaspaikkaan. Kyllä maistui! Sen jälkeen kiertelimme vielä Marbellan vanhan kaupungin kapeita katuja ja kauniita aukioita. Vanhakaupunki on sen verran pieni, että sen kiertää aika nopeasti, vaikka pysähtelisikin vähän väliä ihastelemaan kukkia ja muita yksityiskohtia. 

Päivä oli tosiaan pilvinen, mutta iltapäivällä aurinko välillä pilkahti esiin vanhassa kaupungissa kävellessä. Toivottavasti kuvat antavat jonkinlaisen käsityksen Marbellasta, ainakin realistisen helmikuisessa säässä.

Bussi takaisin Fuengirolaan pysähtyy lähes vastapäätä tulopysäkkiä. Ei ollut vaikea löytää. Matka bussilla 220 kestää noin tunnin, sillä se pysähtyy jokaisella pysäkillä matkan varrella.

Marbellasta tuli hetkellisesti mieleen jonkinlainen Portofinon ja Miamin yhdistelmä - siis ihan vaan jonkinlainen! Johtuen lähinnä siitä kun samasta paikasta löytyi merta, luksusta, modernia ja vanhaa.

ps. hullunkuriset patsaat Marbellan rantabulevardille johtavalla kävelytiellä ovat Salvador Dalin taideteoksia.

~~~~

Made a day trip to Marbella on a cloudy February day. Bus #220 from Fuengirola takes you to the Old Town of Marbella and from there it's only a short way to the beach. There's a nice beach bouleward which goes all the way to Puerto Banus. Did that walk, about 8km. 
After walking around Puerto Banus admiring the luxury atmosphere took a bus back to Marbella old town (wasn't easy to find that bus stop, but a kind local elderly lady show the way).
Had some tapas in the old town, and walked around the narrow and picturesque streets of Marbella old town before taking the bus back to Fuengirola.
It doesn't always need to be bright and sunny. It was nice to experiment Marbella in winter season in February weather.


















Tästä mielenkiintoisesta blogista löytyy hyviä vinkkejä wink wink!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan