Slider

Benalmadena Pueblo

Tuesday, February 26, 2019

Benalmadena Pueblo

Hiki tuli kiivetessä ylös Benelmadena Puebloon alhaalta Fuengirolasta. Talvinen sunnuntai-iltapäivä Costa del Solilla oli aurinkoinen ja lämmin. Reitti kiersi Carvajalista rinteessä olevan asuinalueen läpi. Suurin osa matkan varrella olevista taloista on uudisrakennuksia ja aika paljon myös rakennetaan uusia  upeita koteja uima-altaineen. Onhan sieltä upeat näkymät merelle! 

Ensimmäinen pysähdys oli Stupalla. Se on vuonna 2003 rakennettu ja rauhoittumiseen pyhitetty buddhalainen temppeli. Tämä Benalmadenan stupa on muuten länsimaailman suurin. Kuulostaa hieman oudolta jo pelkkä ajatus, että Aurinkorannikolta löytyy stupa ja vielä näin suuri. Arkkitehtoonisesti se kuitenkin sopii maisemaan yllättävän hyvin. Vaikuttava paikka kaikin puolin. 

Aivan stupan lähettyvillä on pääsiäisen kärsimysnäytelmää varten rakennetut lavasteet El Parque Rustico del Retamarissa. Myöskään tämä paikka ei ole aivan sattuman varaisesti valikoitunut. Jotain ainutlaatuista tunnelmaa on selkeästi ilmassa, kun siellä kävelee.

Benalmadena Pueblossa kävelimme pittoreskien valkoisten talojen välissä (lisää Pueblos Blancoista eli valkoisista kylistä löytyy täältä!) ja ihailimme reheviä viherkasveja - saniaisia, peikonlehtiä, kurjenpolvia, tuonenkieloja... sekä haistelimme ihania kukkaistuoksuja.

Sopiva ruokapaikka löytyi kaupungin aukiolta. Perinteiset tapakset maistuivat taas niin hyviltä! Pimientos de padron (paistetut pienet vihreät paprikat merisuolalla maistettuna) ovat aina niin herkullisia. Alkuillan aurinko oli jo melko alhaalla ja terassilla istuessa sai pistää pitkähihaista päälle ja kaulaliinan kaulaan.

Paluumatka taittui ripeästi alas Arroyo del Mielin asemalle ja siitä junalla Fuengirolaan. Mukava iltapäivä jälleen kerran.

~~~~

Had a wonderful walk up to Benalmadena Pueblo from Fuengirola. The wintery weather on Costa del Sol is so pleasant - actually it was a bit sweaty. First stop was at Stupa - the Buddhist temple built in 2003. Perfect place to calm down & enjoy the stunning views.

Walked along the narrow streets of Benalmadena Pueblo enjoying the picturesque white houses (more about Pueblos Blancos here!) and leafy green plants, and lovely scent of them. Found a nice place for late lunch at the town square. Nothing beats Pimientos de Padron, those small green peppers slightly roasted with sea salt.

Way back down by foot to Arroyo del Miel and from there by train to Fuengirola. Fantastic afternoon once again in sunny Costa del Sol!





Stupa in Benalmadena Pueblo
Stupa in Bemalmadena Pueblo
Stupa in Benalmadena Pueblo

Views to Benalmadena Pueblo

El Parque Rustico del Retamarissa

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo

Leafy greens

Benalmadena Pueblo greens

Pimientos de Padron


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan