Slider

A Day Trip To Seville

Sunday, December 17, 2017Appelsiinit ja Andalucia - ne vaan kuuluvat yhteen. Espanja on jaettu 17 autonomiseen maakuntaan, Andalucia on yksi niistä ja sen pääkaupunki on Sevilla. Osallistuin opastetulle päiväretkelle ja pääsin tutustumaan tähän lähes 700.000 asukkaan upeaan kaupunkiin. Varsinaiseksi tutustumiseksi yhden päivn visiittiä ei vielä voi sanoa, mutta sain kuitenkin jonkinlaisen käsityksen miltä kaupunki näyttää. 

Ensimmäiseksi pitää sanoa, että matkan opas oli erinomainen. Hän kertoi bussimatkan aikana Espanjan, Andalucian ja Sevillan historiasta todella mielenkiintoisesti ja kävi läpi näitä Espanjaan ja varsinkin Sevillaan liittyviä kliseitä kuten flamencoa ja härkätaistelua. Ehkä ainoa mitä jäin hieman kaipaamaan olisi ollut pieni läpileikkaus paikalliseen ruokakulttuuriin.

Keli ei ollut ihan siitä parhaimmasta päästä. Pilvistä ja kostean viileää, mutta ei sentään satanut. Vasta iltapäivällä neljän aikoihin aurinko pilkahti pilvien takaa ja ilma lämpeni, mutta paluumatka alkoi jo viideltä, joten auringon lämmöstä ei ehtinyt nauttimaan. Toisaalta kaupunki näytti melko maagiselta pienen usvapeitteen läpi.Tässä listaa päiväretken annista:

1. Parque de Maria Luisa
- kaunis puisto, jossa paljon eksoottisia kasveja ja mielenkiintoista arkkitehtuuria

2. Plaza de Espana
- suuri aukio, jossa vuoden 1929 Expoa varten rakennettu mahtipontinen Espanjan paviljonki

3. Barrio de Santa Cruz - Juutalaiskorttelit
- pieniä, romanttisia kujia - osassa paljon turisteja, mutta löytyy paljpn myös kivoja gallerioita, tapasbaareja ja kauppoja

4. Catedral de Santa Maria la Sede - Sevillan katedraali
- maailman 3. suurin kirkko Vatikaanin Pietarin kirkon ja Lontoon St Paulin jälkeen
- katolisen maailman suurin katedraali
- kellotorniin kuulema kannattaisi kiivetä, mutta valitettavasti se jäi tällä kertaa väliin, koska jono oli tolkuttoman pitkä - harmi!


Andalucia

Retki oli tiivistahtinen eikä aikaa jäänyt paljon kuvaamiseen. Varsinkin kun itse olen melko hidas kuvaaja. Katedraalikierroksen jälkeen oli mahdollisuus osallistua jokiristeilylle, mutta skippasin sen sekä ilman että nälän takia ja suuntasin kohti kävelykatuja ja löysin herkullisen paella tapas -paikan (älä kysy missä ja minkäniminen!)


Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia


Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Andalucia

Espanjalaisen taidemaalari Murillon syntymästä on kulunut 400 vuotta ja se näkyy katukuvassa.

Andalucia

Andalucia

Katedraalin sisältä en oikein onnistunut saamaan kunnon kuvia ilman tripodia. Tässä kuitenkin muutama. Uskomattoman upea paikka! Jo taidekokoelmat itsessään ovat todella vaikuttavat - löytyy Goyaa, Murilloa ja Zurbarania, josta itse en ollut aikaisemmin kuullut. Zurbaran oli erittäin taitava valkoisen värin käyttäjä (oik.). Murillon teoksesta (vas.) varkaat leikkasivat osan vuonna 1874. Pala saatiin kuitenkin takaisin kun sitä yritettiin kaupata New Yorkissa. 


Sevillaan on ehdottomasti päästävä uudelleen!


PS. If you wish to read this in English, just let me know and I will translate it straight away!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan