Slider

Hilda In Budapest

Monday, February 3, 2020

Eating out in Budapest

Hilda Budapestissa


Budapestissa on pari miljoonaa asukasta, joten ravintoloitakin riittää joka lähtöön. Itseasiassa tuntuu siltä, että niitä tulee koko ajan lisää varsinkin 5. kaupunginosaan. Ravintola Hilda ei ole mikään ihan uusi paikka, mutta jostain syystä se on jäänyt itseltäni huomaamatta. Sijainti on kuitenkin keskeinen Nador utcalla, Erzsebet terin ja bazilikan välillä.

Ystäväni olivat varanneet pöydän Hildasta ja polvivammasta huolimatta sain onneksi itseni paikalle. Ravintolan sisustus on värikäs - paljon sinistä ja keltaista kuten kuvista näkyy. Tyyli edustaa jossain määrin art decoa, joka muuten on yksi suosikkityyleistäni. Hilda oli lauantain lounasaikaan ihan tupaten täynnä. Meillä sattui olemaan sen verran pitkä lounas, että muut asiakkaat ehtivät lähteä ennen meitä ja niinpä sain napsittua muutaman kännykkäkuvan tyhjästä salista.

Ekologisuus ja tuoreet lähiseutujen orgaaniset raaka-aineet, joista valmistetaan ranskalaisen keittiön oppien mukaan unkarilaisia ruokia. Tämä on Hildan filosofia. Hilda tarjoilee aamiaista, lounasta, illallista sekä viikonloppu-brunsseja. Arkipäivien lounasmenu vaihtuu päivittäin. Lisäksi 'farm-to-table' eli tilalta pöytään -tyyppinen konsepti tarjoaa kahden viikon välein vaihtuvalta listalta sesongin ruokia.

Lounas alkoi alkudinkillä. Muut ottivat perinteisiä martineja sun muita, mutta itse aloitin vihreällä detoxjuomalla. Ihanan raikas ja hyvänmakuinen. Tulin sen verran myöhässä, että juoma meni hyvin alkuruoasta. Pääruoaksi tilasin linssisalaatin riimihärällä. Nappivalinta. Viereisessä pöydässä syötiin niin ihanan näköistä jälkkäriä, että oli pakko tilata samaa, siis omena mille-feuille'a  - voin suositella!

Oli oikein mukava iltapäivä. Kiitos, kamut!

Eating out in Budapest
Frankfurt soup

Eating out in Budapest
Lentil salad

Eating out in Budapest
Mangalica pork chops

Eating out in Budapest
Apple mille-feuille

Eating out in Budapest

ps. jos etsit kivaa kahvi/teepaikkaa Budapestissa. niin tässä olisi yksi (wink wink! )


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan