Slider

Autumn in Lake Balaton

Saturday, November 9, 2019

Lake Balaton in autumn

Minulta usein kysytään mikä olisi paras vuodenaika vierailla Unkarissa. Luulisi, että kysymys on helppo, varsinkin kun olen viettänyt Budapestissa yli 20 vuotta elämästäni. Jokainen vuodenaika on tavallaan hyvä aika tutustua Budapestiin ja muuhun Unkariin. 

Kevät alkaa aikaisin ja silloin on mukavan lämmintä ja kirsikkapuut, magnoliat sekä sireenit kukkivat. Kesä on takuuvarmasti helteinen, joten mikäli hot in the city -fiilis on sitä mitä etsit, on kesä oikea aika tulla Unkariin. Syksy on viininkorjuun aikaa ja lämpimät kelit voivat jatkua aina marraskuulle asti. Talvi on ehkä huonoin aika, sillä silloin usein sataa ja on kostean kylmää. Joulukuu tosin on aivan ihanaa aikaa, kun joulutorit avautuvat. Budapestin pääbulevardin Andrassy utin reunoilla olevat puut on kaikki niin upeasti valaistu.

Balaton-järvi on Keski-Euroopan suurin järvi. Maisemat Balatonin ympärillä ovat upeat, se täytyy myöntää, mutta kertaakaan en ole käynyt siellä uimassa. Järven vesi on savipohjasta johtuen vihertävän sameaa eikä houkuttele. Uimarantoja on toki vaikka kuinka paljon ympäri järveä ja siellä uidaan ja pulikoidaan kesällä. Minä olen kuitenkin ehdottomasti meri-ihminen. 

Balatonin pohjoispuolen rinteet ovat täynnä viinitarhoja. Syksy on mielestäni parasta aikaa kierrellä pikkukyliä, vierailla viinitiloilla ja lounastaa viihtyisissä maalaispaikoissa. Yksi ihanimpia ravintoloita on Köveskálin pikkukylässä sijaitseva Kővirág. Paikassa on myös majoituspalvelut, joten sinne on mukava mennä vaikka viikonlopuksi.

Ihan silloin alkuaikoina tuli kierreltyä ympäri Unkaria, mutta kun mitään erityistä suosikkipaikkaa ei löytynyt, alkoi innostus hiipua ja vapaa-ajat menivät enimmäkseen Budapestissa. Vuosien varrella palvelut ovat parantuneet, paikkoja on kunnostettu ja yhä useampi uskoo luomuun ja ekologisuuteen. Nyt tuntuu taas mukavalta käydä Budapestin ulkopuolellakin.

-----

There are many vineyards on the hills of the northern parts of lake Balaton. Autumn is a good season to travel to Hungary and visit lake Balaton. It's still rather warm and it's the time to harvest grapes and make wines.

Here are more pics from Lake Balaton 


Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn

Lake Balaton in autumn


Lake Balaton in autumn

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan