Slider

Best Macarons In Budapest

Monday, October 22, 2018

macarons in chez Dodo
When visiting Budapest, don't miss Chez Dodo in the city centre. It's absolutely the best place for macarons in Budapest. I just had a tea break there and chose a seasonal giant chocolate macaron filled with figs and goat cheese - not a typical macaron, but super delicious.

Chez Dodo was established in 2014 by Dora (nickname Dodo) and her friend Peter. It all started when Dodo noticed that there's not a really good macarons available in Budapest. At first she tried to make them at home, but the results were not exactly what she wanted, so she decided to go and learn all the tricks of macaron making in Paris.

Coming back to Budapest she made deliciois and experimental macarons for her family & friends at night and still kept her day job. It didn't take long until she made up her mind, quited her job and started macaron business with Peter.

There are 20 different macaron flavours at the moment. I still haven't tried all of them, but my favourite ones so far are Jean Pierre - salted caramel, Juliette - ginger, lemon and Charlotte - lemon, lavender. All the macarons are made on the spot. You can actually watch the macaron making even through the shop window. Only best ingredients are used in these artisan macarons, no added sugar nor artificial flavours.

The shop & cafe area is small & cosy, and super cute with hand-painted hummingbirds on the wall. Love it!



~~~~



Älä skippaa Chez Dodoa Budapestissa käydessäsi! Se on yksinkertaisesti kaupungin paras macaron-paikka. Kävin siellä teellä ja valitsin sesongin erikoisuuden jättimäisen suklaa-macaroninin tuoreilla viikunoilla ja vuohenjuustolla. Aika erikoinen, mutta niin herkullinen.

Dora (lempinimeltään Dodo) perusti Chez Dodon vuonna 2014 yhdessä ystävänsä Peterin kanssa.  Kaikki alkoi siitä, kun Dodo ei etsinnöistä huolimatta ollut tyytyväinen Budapestista löytyvään macaron-tarjontaa. Aluksi hän kokeili macaronien tekoa kotona, mutta lopputulos ei ollut ihan sitä mitä hän toivoi, joten hän päätti lähteä Pariisiin macaron-oppiin.

Dodon tullessa takaisin Budapestiin, hän piti päivätyönsä, mutta alkoi tehdä herkullisia ja kokeellisia macaroneja perheenjäsenilleen ja ystävilleen iltaisin. Ei mennyt kauaa, kun hän päätti irtosanoutua työstään ja aloittaa oman macaron-busineksen Peterin kanssa.

Tällä hetkellä eri macaron-makuja on 20. En ole vielä kokeillut ihan kaikkia, mutta tähän astiset suosikkini ovat Jean Pierre - suolakaramelli, Juliette - inkivääri-sitruuna ja Charlotte - sitruuna-laventeli. Kaikki macaronit tehdään paikan päällä ja valmistusprosessia voi itseasiassa seurata jopa kadulta käsin kaupan ikkunasta. Näissä käsintehdyissä macaroneissa käytetään vain parhaita raaka-aineita, eikä niihin lisätä sokeria eikä keinotekoisia makuaineita.

Chez Dodon myymälä ja kahvila on pieni mutta kodikas tila. Päätyseinä on koristeltu käsin maalatuilla kolibreilla. Aivan ihana!

best macarons in Budapest

chez Dodo in Budapest

streets of Budapest

macarons at Chez Dodo in Budapest


3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan