Slider

SMUG In London

Monday, February 19, 2018


camden passage

We all know that if you are tired of London, you are tired of life. That is so true - there're always new things to explore. Almost always when in London I stay in Islington, so I'm familiar with Camden Passage. This pedestrian alley is a little bit off the beaten track but full of fascinating independent businesses - boutiques, cafes & restaurants. Here's one of them called SMUG.

SMUG was opened 8 years ago by design guru Lizzie Evans. She grew up in Islington so it was natural for her to open her business here in North London. In the shop they sell everything from homeware to furniture and accessories. There's also a cafe downstairs, which makes it really pleasant to browse.

SMUG in English usually means self-satisfied and superior, but Lizzie had an old illustarated dictionary and the traditional definition means 'to smarten up' or 'to transform', so she found it a good name for a shop full of beautiful things.


~~~~

Kaikkihab on kuullut sanonnan, että jos ihminen on kyllästynyt Lontooseen, on hän kyllästynyt elämään. Pitää niin paikkanasa. Lontoosta löytyy joka kerta jotain uutta katsottavaa ja koettavaa. Islington Pohjois-Lontoossa on tullut tutuksi vuosien varrella. Niinpä myös siellä sijaitseva Camden Passage on tuttu kuja. 

Aavistuksen syrjässä pääreitin varrella sijaitsevalla kodikkaalla kävelykadulla on paljon kiehtovia pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Yksi tälleinen on nimeltään SMUG.

Desing guru Lizzie Evans perusti SMUG-liikkeensä 8 vuotta sitten. Islingtonissa kasvaneelle Lizzielle oli luonnollista avata oma putiikki juuri tässä kaupunginosassa. Kaupassa on niin paljon kaikkea ihastuttavaa pikkutavaroista huonekaluihin. Alakerrasta löytyy myös pikkukahvila.

Englanninkielessa SMUG tarkoittaa omahyväistä ja ylempiarvoista, mutta Lizzie löysi vanhasta kuvitetusta sanakirjasta, että sana tarkoittaa myös jonkinlaista viisastumista ja muuntautumista. Mikäpä olisi parempi nimi kaupalle, joka on täynnä kauniita tuotteita.islington smug

london shopping


london shopping

camden passage london

islington shopping

13, Camden Passage
Islington, London


"The interesting thing about London is that there are always stylish surprises around every corner."
-Natalie Massanet-
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan