Slider

Frosty Green Decor

Sunday, February 19, 2017Pantone has chosen green as the colour of the year. It's actually called "Greenery" which is refreshing and revitalizing shade and symbolic of new beginnings. Perfect spring colour! 

As it's February and winter is still here, I've chosen a bit more paler tone of green which I'm calling frosty green. It is said that green is emotionally balance and calm colour, so it's a good choice for a reading nook. Different textures bring the colour alive and create cosy and welcoming atmosphere.

Even though it's not really spring yet I just can't resist springish bulb flowers - daffodils, hyacinths, crocuses...


It's so easy to create a new look at home simple by changing the textiles - cushion covers, a blanket, a carpet, and, of course, some flowers!


(FI) Pantone on valinnut vihreän vuoden väriksi. Itseasiassa väri on nimeltään "Greenery", joka on virkistävä ja piristävä sävy sekä uuden alun symboli. Täydellinen kevätväri siis!

Nyt on helmikuu ja talvea on vielä jäljellä, joten valitsin hieman haaleamman vihreän sävyn, jota voisi kutsua vaikka huurteiseksi vihreäksi. Sanotaan, että vihreä on emotionaalisesti tasapainottava ja rauhoittava väri, joten se on sopiva ratkaisu myös rauhalliseen lukunurkkaukseen. Erilaiset tekstuurit elävöittävät ja luovat kodikkaan ja kutsuvan tunnelman.

Kevättä ei vielä pahemmin ole ilmassa, mutta siitä huolimatta tai juuri sen takia en voi vastustaa keväisiä sipulikukkia - narsisseja, hyasitteja, krookuksia...


Kodin tunnelmaa on niin helppo muuttaa vaihtamalla tekstiilejä - muutama uusi tyynynpäällinen, torkkupeite, matto, unohtamatta ihania kukkia!
What is your favourite shade of green?
2 comments:

  1. Loving the decor... Your post is giving me major room decor goals... beautiful pictures .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, thank you so much! It's so fantastic to hear some feedback, especially like yours :) Happy if you found this inspirational.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan