Slider

The High Line NYC

Tuesday, December 1, 2020


New York City

The High Line 


 High Line -puisto on ehdottomasti yksi lempparipaikoistani New Yorkissa. Aurinkoisena päivänä siellä on helposti aika ahdasta ja väkeä riittää, mutta tunnelma on aina miellyttävän rauhallinen. Ylhäällä vanhojen rautatiekiskojen välissä kävellessä suurkaupungin hälinä ja urbaanipuutarha yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

Koronapandemia on tehnyt matkustamisen käytännössä mahdottomaksi. Monet maat ovat sulkeneet rajans kaikilta muilta paitsi oman maan kansalaisilta. en siis tänä syksynä päässyt kävelylle High Linelle vaikka mieli teki. Nyt ei auttanut muu kuin käydä läpi valokuvia ja pujahtaa virtuaalisesti toiselle puolelle maailmaa.  

Mikä ihmeen High Line?

High Line on 10 metrin korkeuteen ratakiskoille rakennettu puisto Manhattanin länsipuolella. Rata otettiin käyttöön vuonna 1934 ja viimeinen juna kulki sitä pitkin vuonna 1980. Tämän jälkeen paikka autioitui ja peittyi rikkakasveihin. Vuonna 2009 High Line avattiin uudistettuna yleisölle ja siitä on tullut todella suosittu puisto. 

Kävely High Linella

Hiki valui kun kävelin cashmere-neule päällä marraskuisessa iltapäivän auringossa pitkin High Linea. Nousin portaat ylös Gansevoort Streetin kohdalta puiston eteläpäässä. Kävelypolku kulkee Meatpacking -kaupunginosan läpi ja matkan varrella voi pistäytyä Standard-hotellissa ja Chelsea Market -kauppahallissa herkkuostoksilla. Monet ikoniset taidegalleriat sijaitsevat myös tällä alueella katutasossa.

En poikennut polulta vaan ihastelin katutaidetta ja mielenkiintoisia rakennuksia. Kävelin koko matkan reilut 2 km Hudson Yardiin ihmettelemään arkkitehtoonista Vessel-rakennelmaa. Join kupin vihreää Sencha-teetä Teak Tearoomissa ja lähdin kävelemään takaisin päin. 



The High Line

The High Line

The High Line

The High Line

The High Line

The High Line

The High Line

Vessel building

The High Line



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan