Slider

A Day In Ronda

Sunday, April 8, 2018


Oletko käynyt Rondassa? Vuoristokaupungissa Espanjan Andaluciassa? Aivan uskomaton kohde, jonne voi tehdä vaikka päivän retken Fuengirolasta. Matkaa on noin 100km, mutta aikaa menee jonkin verran kiemuraisia vuoristoteitä ajaessa.

Pääsiäisen aikaan kelit olivat mahtavat - aurinko paistoi mukavasti eikä ylhäällä kaupungissakaan ollut kylmä, vaikka vähän sitä pelkäsin. Satuttiin paikalla juuri pääsiäisviikon viimeisen kulkueen aikoihin. En nyt tähän enää laita pääsiäiskuvia, kun juhla on jo mennyt. Ennen espanjalaista lounasta, joka siis alkaa vasta klo14 jälkeen, ehdittiin kiertää näköalapaikoilla. Näkymät ovat tosiaan huikeat. 

Vanhaa ja uutta kaupunkia yhdistävä kivisilta on rakennettu El Tajo -rotkon päälle, alla virtaa Guadalevin-joki, joka tosin oli ainakin näin keväällä ennemminkin pieni puro. Turisteja oli paikalla melkoisesti, mutta ei se menoa haitannut - joka paikkaan pääsi vaivatta eikä pahaa tungosta ollut missään. 

Rondan härkätasiteluareena on Espanjan vanhin. Ensimmäinen härkätasitelu tällä areenalla käytiin vuonna 1785. Nykyään tiloissa toimii myös pari museota sekä ratsastuskoulu. Vuodesta 1954 alkaen areenalla on vuosittain syyskuun alussa Ferian aikaan Corrida Goyesca eli juhlava härkätaistelu, jolloin paikalle saapuvat katsojat ovat pukeutuneet upeisiin perinteisiin pukuihin.

Ennen lounasta pistäydyttiin paikallisessa baarissa lasillisella manzanillaa ja siitä jatkettiin ravintolan puolelle - Puerta Grande - syömään pariloitua kalaa kasviksilla ja jälkkäriksi tilattiin listan ulkopuolelta paikallista herkkua nimeltään torrijas (alta löytyy kuva). Ruoka oli hyvää, samoin palvelu.
Perinteinen torrijas - yummy!


Fuengirolasta Rondaan pääsee bussilla päivittäin. Kesto on parisen tuntia ja hinta alle 10€.
Suosittelen!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan