Slider

Green Potato Salad

Saturday, July 24, 2021

Fresh & Delicious Green Potato Salad

I have tried to take better care of myself, especially what comes to my eating habits. This summer I have prepared salads, soups and other dishes from different kinds of vegetables. Adding cheese, nuts, fish, or chicken I've made it sure that my food is not lacking proteins.

This green potato salad goes as a side or main dish. It's easy to make, ingredients are not breaking a bank, and it takes less than an hour to prepare.



Ingredients for 4 persons (side dish, 2 persons when a main one):

  • 800g new potatoes
  • 1 small zucchini 
  • 2dl (cups) green peas
  • 200g feta cheese
Sauce:
  • 2 garlic gloves
  • 2dl (cups) fresh basil
  • 1dl (cup) fresh mint
  • 1/2dl (cup) grated parmesan cheese
  • 1-1,5dl olive oil
  • 1 tbl spoon lemon juice
  • seasblt & black pepper
On top:
  • 1dl (cup) roasted pine seeds
  • 1/2dl (cup) grated parmesan cheese
  1. Brush and clean the potatoes. Cook them in water with a hint of salt. 
  2. Slice the zucchini. Grill or fry the slices with oil in a pan. Cook the green peas in water with a hint of salt for a couple of minutes. Pour the boiled water and put the peas in cold water to cool them. Crumble the feta cheese.
  3. Make the sauce. Peel and crush the garlic. Put them in a blender together with herbs, parmesan, oil and lemon juice. Spice it with seasblt and black pepper. The texture of the paste should be rather rough.
  4. Pour the boiling water away from the potatoes. Cut them half or in sizes you prefer. Add the sauce and the roasted zucchini slices, peas and feta. You can decorate the salad with herbs and seeds.
If you try this salad, let me know how you liked it!





Kesäinen ja raikas vihreä perunasalaatti

Nopea, edullinen ja helppo valmistaa. Voit nauttia salaatin lounaaksi tai lisäkesalaattina kanan, kalan tai minkä vaan proteiinipitoisen ruoan kanssa.

Näitä tarvitset 4 annokseen lisäkkeenä tai 2 annokseen pääruoaksi:
  • 800g uusia perunoita
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2dl herneitä
  • 200g fetaa
Kastike:
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2dl basilikan lehtiä
  • 1dl mintun lehtiä
  • 1/2dl raastettua parmesania
  • 1-1,5dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • merisuolaa ja mustapippuria
Viimeistelyyn:
1dl paahdettuja pinjansiemeniä
1/2dl raastettua parmesaania

  1. Putsaa perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. 
  2. Viipaloi kesäkurpitsa. Grillaa tai paista öljyssä pannulla kypsiksi. Keitä herneitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita herneet jäähtymään kylmään veteen. Murustele feta.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne tehosekoittimeen yrttien, parmesaanin, öljy ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Aja karkeahkoksi tahnaksi.
  4. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Puolita perunat ja kaada kastike joukkoon kesäkurpitsan, herneiden ja fetan kanssa. Viimeistele yrteillä ja siemenillä.
Jos kokeilet tätä salaattia, kerro mitä pidit!











No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan