Slider

5x5

Tuesday, June 17, 2014

Hekku Hues of Black-blogista antoi haasteen. Koska haaste tuli suomeksi, päätin vastata siihen samalla kielellä. Haaste sisältää viisi erilaista aihealuetta, joista tulee listata omat suosikit.

Säännöt ovat seuraavat:
Haastaja kertoo sinulle viisi aihetta
Haastetun tulee kertoa top5-listansa jokaiseen aiheeseen
Haastetun on keksittävät uudet 5 aihetta
Haaste on annettava viidelle eri blogille (ei takaisin haastamista)

1. Ketkä taiteilijat tai mitkä teokset ovat liikuttaneet sinua erityisesti?
Aika vaikea, liikutun helposti ja usein. Varsinaisia suosikkitaiteilijoita tai teoksia minulla ei ole, mutta mainittakoon tässä ne viimeisimmät, jotka ovat jollain tapaan liikuttaneet.
Kirjoista kiinalaisen Jung Changin elämäkerrallinen Villijoutsenet ja Riikka Pulkkisen Totta.


Riikka Ala-Harjan Maihinnousu liikutti itseasiassa aikalailla.

Leffoista Alice Rohrwacherin esikoisteos Corpo Celeste, myös Maria Blomin Hallå Hallå, vaikka onkin komediallinen.

Maalaustaiteessa minua kiehtovat abstraktiset maalaukset enemmän kuin  selkeät kuvat, mutta Frick museon loistavat kokoelmat pysäyttivät. Se värien käyttö ja yksityiskohtien tarkka maalaus 1600- ja 1700-luvulla oli avan uskomatonta. Pehmeät sametit ja suhisevat silkit pystyy aistimaan samoin kuin auringon säteet.


Musiikissa Puccinin oopperat tehoavat aina. Musiikkia kuunnellessa sanat ovat yleensä minulle yhdentekeviä. Olen kuunnellut Metallicaa 80-luvulta asti, mutta minulla ei ole hajuakaan mistä Master of Puppets kertoo, tai no, muutama värssy siitä biisistä on tosin jäänyt mieleen, mutta noin yleisesti ottaen sanat ovat yhdentekeviä, sävel on se mikä koskettaa. Poikkeuksena tästä on Kotiteollisuuden biisien sanat. En ole mikään Hynysen fani, mutta miehen tekstit ovat  aivan mielettömiä, uskomattoman syvällisiä.


Metallica

Tanssitaiteessa koskettaa sekä klassinen baletti että modernitanssi. Voiko joku katsoa Joutsenlammen ilman kyyneleitä? Pähkinänsärkijän pas de deux'ssa meikit valuvat takuu varmasti. Royal Opera Housen Raven Girlissä yhdistyi upeasti klassinen ja moderni tanssi.


PS. Ja kyllä mua aina nämä Katja Tukiaisen reippaat tytöt liikuttavat.

2. Lempihuulipunasi?
No, nyt tuli vähän kevyempää! Kylppäristä löytyy aikamoinen arsenaali huulipunia. Tykkään kirkkaista väreistä ja haluaisin meikata huulet joka päivä kuten Pupulandian Jenni, mutta nykyään useimmiten pelkkä väritön Vitalis riittää. Cliniquen Chubby stickit, erityisesti sävyt Chunky Cherry, Oversized Orange ja Super Strawberry. Helppo levittää suoraan puikosta ja värejä voi sekoitella keskenään. Kanadalaisen Biten huulipunia löytyy meikkilaatikosta vain yksi samoin kuin yksi saman merkin kiilto. Ne ovat orgaanisia ja ekologisia eikä niissä ole käytetty mitään mitä ei voisi syödä. 3. Suosikkifarkkumerkkisi?
Oli pakko käydä katsomassa vaatehuoneessa mitä merkkejä sieltä löytyy...30 paria löytyi näin äkkiseltään ja merkkejä laidasta laitaan HenkkaMaukasta Pradaan. Suosikeiksi nousevat tällä hetkellä Filippa K sekä Acnen ja Tommy Hilfigerin farkut. Uusimpia tulokkaita ovat Uniqlon parit pökät.

Jeans by Tommy Hilfiger

4.Bravuurisi keittiössä
Tota noin niin... Meillä mies hoiti ton kokkauspuolen 23 vuoden ajan, kunnes sitten katosi tonne Tallinnaan parempaan seuraan. Nyt on ollut pakko opetella tekemään muutakin kuin smootheja. Sanoisin, että erilaiset salaatit ovat bravuurejani. Seuraavaksi ajattelin kokeilla gaspachoa. Ruokakaupassa käynti ei oikein ole mun juttu, paitsi jos Whole Foods olisi kulman takana. Jos kutsuisin ystäviä kotiini syömään, kipaisisin hakemassa intialaista take-awayta...

Ihan ite tehty!

5. Lempiravintolani?
Vuosien varrella paras ruoka on kyllä ollut himassa, siis silloin ennen. Suomessa olen muutaman kerran käynyt Pastiksessa eikä ole tarvinnut pettyä. Balthazar ei koskaan ole jäänyt väliin New Yorkin reissuilla ja Miamissa South Beachin News Cafe on instituutti ja suosikki viikonlopun brekupaikkana. Lontoossa on kiva pistäytyä Spuntinossa. No nyt tulee mieleen vaikka mitä paikkoja Pariisista, Venetsiasta...

Entrance to Balthazar on Spring Street.

Sitten ne viisi uutta haastekysymystä:
1. Suosikki vaatemerkkisi?
2. Millainen olisi unelmiesi koti?
3. Mikä sinusta piti tulla isona?
4. Tuoksu, jota et unohda?
5. Suurin haaveesi?

Ja haaste menee Sara S:lle, Katzille New Yorkiin, Sofialle Itävaltaan, Maddelle ja Jennille.
  

6 comments:

 1. Kiitos haasteesta. Ei haittaa vaikka juuri olen saman tehnyt sillä sinun kysymyksesi ovat kivoja ja vastaan niihin mielelläni :)

  ReplyDelete
 2. Kiitti haasteesta! Mukana ollaan!!! Mukavaa viikonjatkoa!

  ReplyDelete
 3. Kiva, että vastasit - ja vielä noin antaumukselle! Mulla on vielä toi Riikka Pulkkisen kirja ihan alussa, joten hyvä kuulla, että siihen kannattaa syventyä (ehkä lomalla....).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli niin mukava haaste etten halunnut jättää väliin:)!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan