Slider

Budapest Noir

Monday, February 24, 2014


reading
 If you're visiting Budapest in the near future or just like the city, you might be interested in reading a detective novel located in Budapest in the '30s. I read "Budapest Noir" in Finnish but it's translated in several languages. The name of the author is a pseudonym, it is said that the author is a mathematician in a small Hungarian town, who doesn't want to be a public figure. Anyway, the novel is interesting, nice, even warm, and well-written and entertaining - nothing too complicated nor mysterious. 

Mikäli olet tulossa Budapestiin lähiaikoina tai pidät muuten tästä kaupungista, saatat olla kiinnostunut lukemaan 30-luvun Budapestiin sijoittuvan dekkarin, Vilmos Kondorin "Budapestin varjot". Kirjailija käyttää salanimeä, sanotaan että hän olisi matemaatikko unkarilaisessa pikkukaupungissa,eikä halua julkisuutta. Joka tapauksessa kirja on mielenkiintoinen, mukava ja lämminhenkinen, hyvinkirjoitettu ja viihdyttävä - ei mitään turhan mutkikasta tai mysteerimäistä.

reading
Vilmos Kondor: Budapestin varjot (Budapest Noir)

Päähenkilö joutuu hetkeksi pois Budapestista…

"Pääkatua reunustivat sievät talot kuisteineen ja siisteine portteineen, joten olisi tosiaan voinut kuvitella olevansa Alpeilla, jos talojen tyyli ei olisi ollut niin erilainen. Gordon ihmetteli pitkänomaisten, osin mäen rinnettä nousevien talojen kapeita, ampuma-aukkoa muistuttavia ikkunoita ja matalia kattoja. Ei ihme, että tässä maassa tehtiin niin paljon itsemurhia. Eivät ihmiset päätyneet ratkaisuunsa kuunneltuaan liikaa 'Surullista sunnuntaita', jota nimitettiin itsemurhantekijöiden hymniksi, syy oli pikemminkin raskaissa, pimeissä ja ahdistavissa taloissa. Auton rullatessa rakennusten ohi hän katsoi muutamasta ikkunasta sisään. Jo matalien, ruskeiksi maalattujen hirsirakenteiden näkeminenkin sai hänen elämänhalunsa sammumaan, eikä hän osannut kuvitellakaan, millaiselta tuntuisi koko ikänsä herätä aamusta toiseen tällaisessa paikassa."


7 comments:

 1. Kiitos vinkistä - pitääpä etsiä tuo kirja käsiini;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa lukea! Vaikka tapahtumat sijoittuvat tosiaan 30-luvulle olivat ne hyvin nykypäivään sopivia ja tutumpia kuin jos olisivat kertoneet kommunismin ajoista, jotka meille suomalaisille ovat aika vieraita.

   Delete
 2. Hyvä kirjavinkki 👌 Tuo nimi ja kansi ovat myös houkuttelevat.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan