Slider

Kale Chips

Wednesday, November 26, 2014

Had heard so many times from different people how delicious the kale chips are, so decided to have a try.

What is needed?
1 bunch kale
1 tablespoon olive oil
1 teaspoon sea salt

Preheat oven to 200 degrees. Line a cookie sheet with parchement paper.
Carefully remove the leaves from the thick stems into bite size pieces. Wash and throughly dry kale. Drizzle kale with olive oil and sprinkle with sea salt.
Bake until the edges are brown but are not burnt, it takes about 10 to 15 mins.







 Some of them were nice & crispy, some not... but delicious, any way!



Lehtikaalilastut

1 lehtikaali
1 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa

Säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi kaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Nosta palat uunipellille ja paista 5+10 minuutin ajan niin, että palat muuttuvat rapeiksi lastuiksi. 

Osa lastuista oli ihanan rapeita, osa ei... maku oli hyvä joka tapauksessa!






3 comments:

  1. Tuo kuvissa näkyvä kaali ei taida olla lehtikaalia vaan kurttukaalia/savoijinkaalia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ou nou! Mulle ei tullut mieleenkään etteikö toi torilta ostamani kaali olis ollut lehtikaali! Täytyykin ottaa paremmin selvää miltä se lehtikaali oikein näyttää.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan